Hoidon vaiheet – diagnoosista jälkihoitoon


Diagnoosi ja päätöksenteko

Hammaslääkäri ottaa hampaasta röntgen- ja TT-kuvat. Kun tiedot on kerätty, arvioidaan mahdolliset hoitovaihtoehdot. Eri ratkaisujen eduista ja haitoista keskustellaan kanssasi avoimesti niin, että olet tietoinen kaikista toimenpiteeseen liittyvistä seikoista ennen kuin teet päätöksen.

Riittävästi luuta: välttämätön edellytys. Toimenpide voidaan tehdä vain, jos implantointikohdassa on riittävästi luuta. Joillakin potilailla ei ole tarpeeksi luuta, ja silloin sitä on lisättävä (luun augmentaatio). Näin voi olla esimerkiksi tapauksissa, joissa hammas on puuttunut pitkään ja leukaluu on ehtinyt vetäytyä.

Implantin asentaminen

Hammasimplantti asennetaan kirurgisesti paikallispuudutuksessa. Implantin päälle voidaan paranemisen ajaksi asettaa väliaikainen kruunu.

Paranemisvaihe

Paraneminen kestää yleensä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Tämä on aina yksilöllistä. Paranemisaikana implantin ympärillä olevan luun on tarkoitus kasvaa ja kiinnittyä implantin pinnalle. Tätä prosessia kutsutaan osseointegraatioksi. Hyvä suuhygienia on erittäin tärkeää paranemisvaiheen aikana. Parannuttuaan keinojuuri toimii hammaskruunujen, usean hampaan siltojen tai kokonaisen hammasproteesin kiinnitysalustana.

Lopullisen työn kiinnittäminen

Hammaslaboratorio käyttää implantointikohdasta otettua jäljennöstä ja tekee sen pohjalta kruunun, sillan tai proteesin. Hammaslääkäri kiinnittää lopullisen työn, kun hammasimplantti on parantunut.
Jälkihoito

Implantit ovat erinomainen vaihtoehto ja sijoitus terveyteesi. Jos jälkihoidosta huolehditaan hyvin, implantit voivat kestää loppuelämän. Jotta implantti kestäisi näin pitkään, on tärkeää, että hoidat sitä huolellisesti. Implanteille on tehtävä samat säännölliset tarkastukset ja puhdistustoimet kuin luonnollisillekin hampaille. Kun noudatat näitä ohjeita, implanttisi pysyvät kunnossa kymmeniä vuosia.