De belangrijkste voordelen van implantaten


Het kaakbot hecht zich aan het implantaat.

Zelfs de beste gebitsprothese blijft altijd een lichaamsvreemd voorwerp in uw mond dat goed moet worden verzorgd. Een implantaat daarentegen is een kunstwortel. Het kaakbot hecht zich tijdens de genezing aan het implantaat, dat daarna fungeert als een natuurlijke tandwortel.

Implantaten zorgen voor behoud van uw gezichtsstructuur.

Implantaten brengen kauwkracht over op het kaakbot. Dit gebeurt niet wanneer er tanden ontbreken of bij het dragen van een conventionele gebitsprothese. Als er geen kauwkracht wordt overgebracht, kan het kaakbot langzaam gaan slinken. Daardoor kan de vorm van het gezicht geleidelijk veranderen.

Met implantaten behoudt u uw glimlach.

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand: een implantaatgedragen restauratie ziet eruit als een natuurlijke tand; er is geen zichtbaar verschil en er is geen speciale verzorging nodig.

U voelt zich meer op uw gemak als u praat, lacht en eet.

Het gehemelteplaatje dat nodig is bij conventionele gebitsprotheses is bij implantaten niet nodig. U zult zich meer op uw gemak voelen als u praat, lacht en eet.
Uw tanden hoeven niet te worden beslepen.

Bij een conventionele brug moeten de gezonde aangrenzende tanden links en rechts van de ontbrekende tand worden beslepen om de brug te ondersteunen. Als u kiest voor een implantaat blijven de tanden en het natuurlijke tandweefsel intact.