De största fördelarna med tandimplantat


Ett tandimplantat smälter samman med kroppen

Även den bästa protes är en främmande kropp som kräver mycket vård. Ett tandimplantat är däremot bara en konstgjord rot som efter läkning smälter samman med kroppen och beter sig precis som en naturlig rot.

Tandimplantat bevarar ansiktsstrukturen.

Implantat överför tuggkraften till käkbenet. Så är inte fallet om tänder saknas eller vid användning av en konventionell protes. Om dessa krafter upphör kan benet långsamt återbildas och ansiktets form förändras med tiden.

Tandimplantat bevarar ditt leende.

Funktion och visuellt utseende hänger samman: en implantatburen restaurering ser ut precis som en naturlig tand – det finns helt enkelt ingen visuell skillnad och ingen särskild vård behövs.

Du kan känna dig tryggare när du pratar, ler och äter.

Med tandimplantat behövs inte de gomplattor som krävs för konventionella tandproteser. Du kommer att känna dig tryggare när du pratar, ler och äter.
Dina tänder behöver inte slipas ned.

Med en konventionell brygga måste de friska tänderna till höger och vänster om den tand som saknas slipas ned för att ge stöd för bryggan. När ett implantat används för att täppa till luckan berörs inte intilliggande tänder och den naturliga tandsubstansen förblir intakt.