Genç Diş Hekimleri ile Kısa Söyleşi Dizisi, “MEDENTİKA DTalks” !

Arş. Gör. Dt. Muhsin Ardıç

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Adım Muhsin Ardıç. 1993 yılında İstanbul’da doğdum. İlköğretim ve lise öğrenimimi burada tamamladım. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Özel klinikte ve daha sonra ADSM’de yaklaşık bir buçuk sene çalıştıktan sonra 2019 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında uzmanlık görevime başladım ve 3. yılı içerisinde olduğum görevimi halen sürdürmekteyim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

İlk dönem itibarı ile başlayan yoğun bir eğitim vardı. Genel olarak zor fakat eğitici ve mesleği sevdiren bir eğitim sürecim olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesindeki hocalarıma teşekkür ederim.

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği tarihin ilk zamanlarından itibaren var olan, saygı duyulan bir meslek grubu. Günümüzde 8 anabilim dalına hatta temel tıp bilimleri de varsayılırsa daha fazla bölüme ayrılabilecek kadar geniş bir yelpazeye sahip. Bu bakış açısıyla her diş hekiminin kendini daha iyi hissedebileceği alanı seçebilmesi hem mesleğin gelişimi hem de bireyin mutluluğu ve başarısıyla doğru orantılı olarak artıyor.

Diş hekimliğinde son dönemlerde tedavi yaklaşımlarında hızlı bir değişim ve gelişim kaydedildi. Kendini her zaman güncelleyen bir mesleğimiz var. Bu nedenle her daim bilgileri yenilemek ve güncel yaklaşımları yakalamak gerekiyor.

Gelecek planlarınız…?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında uzun yıllar ülkeme hizmet etmek, mesleğin gelişimine katkıda bulunmak istiyorum. Bunun en güzel yolu mesleği fakültede akademik olarak devam ettirmek ve benim de isteğim bu yönde.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Hobi olarak tarihe, spora ve müziğe ilgi duyuyorum.

Dt. Ceren Gözüküçük Yıldız

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhaba. Ben Dt. G. Ceren Gözüküçük Yıldız. 1993 Kilis doğumluyum. Lise eğitimimi Kilis Fen Lisesi’nde tamamladım. Üniversite hayatıma Atatürk Üniversitesi’nde başladım, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Meslek hayatıma 2016 yılında Gaziantep’te başladım. 2020 yılında kendi kliniğimi kurdum.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Üniversite hayatımın ilk yılı zordu. Hem yeni bir şehre alışmak hem de okula, konulara adapte olmak en başta zor gelse de isteyerek ve severek tercih ettiğim Diş Hekimliği Fakültesi’nde okumanın ayrıcalığı, öğrenmeye olan merakım ve mesleğe duyduğum heyecan bu zorlukların üstesinden gelmemi sağladı. Preklinik ödevler, stajlar, yatay geçiş süreci derken zaten göz açıp kapayıncaya kadar geçti bu süreç ama geriye dönüp baktığımda her anından keyif aldığım ve dolu dolu geçen yıllardı. Meraklı ve öğrenmeye aç bir öğrenci olarak gerek tatillerde gerek boş vakitlerimde sürekli meslektaşlarımı izledim, onların deneyimlerinden yararlanmaya çalışıp kendimi nasıl geliştiririmin çabasında oldum ve hastalarımın memnuniyetinden ve güzel sözlerinden bu çabalara değdiğini görüyorum.

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği sanatını hekimlik, teknoloji, mühendislik ve görsel sanatların sentezi olarak yorumlayabiliriz. Hekimliği bir meslek olarak değil de daha çok bir yaşam biçimi olarak görüyorum. Her alanda kendimizi geliştirmemiz gereken, değişik dinamikleri analitik düşünceyle yorumlayabildiğimiz ve öğrenmenin sürekli olduğu bir yaşam biçimi. Hem mental hem fiziksel olarak yorucu olsa da görevimizi aşkla icra edip hastalarımızın memnuniyetini, özgüvenle gülüşlerini, gözlerindeki ışıltıyı görünce yaşadığımız manevi haz herşeye değer.

Gelecek planlarınız…?

Aslında mesleki anlamda en büyük hedeflerimden biri olan kendi kliniğimi kurup, kendi düzenimde en son teknolojilerden yararlanarak hastalarıma en ideal tedaviyi uygulama hedefimi gerçekleştirmiş bulunuyorum ancak rotasız gemi yürümez. Her zaman daha ileriyi hedefleyerek kendimi yeni tedavi tekniklerine ve teknolojiye adapte ederek en kaliteli şekilde hastalarımla ilgilenmek istiyorum. Yurtdışında bir süre de olsa eğitim almak, farklı kültürleri tanımak ve dünyayı keşfetmek diğer bir hedefim.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Yeni yerler keşfetmek en büyük tutkum diyebiliriz . Özellikle yurtdışında sokak sokak gezmek değişik mimari ve kültürleri keşfetmekten inanılmaz bir haz duyuyorum. Günlük hayatta yaşadığımız stresi ve yorgunluğu yüzme ve yogayla aşmaya çalışsam da en büyük terapim resim yapmak. Zihnimi boşaltıp kendimi dinleyebildiğim bu anlar beni yeni güne hazırlayan en önemli motivasyonlardan biri.

Dt. Buğra Balkan

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhaba, ben Buğra Balkan, 1994 Ankara doğumluyum. 2017 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Ardından 2018 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimi almaya başladım ve hala uzmanlık eğitimime devam etmekteyim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Keyifli bir öğrencilik sürecim olduğunu düşünüyorum. Diş hekimliği fakültesinde okumanın getirdiği zorluklar tabi ki vardı ama bu süreci  hem derslerim hem de sosyal hayatım açısından elimden geldiğince verimli geçirmeye çalıştım. Üniversite bünyesinde düzenlenen spor müsabakalarında voleybol, basketbol ve futbol fakülte takımlarında yer aldım. Bu süreci sportif anlamda aktif geçirdim. Üniversite sürecimi sosyal geçirmeye çalıştım ve bu amaçla fakülteden arkadaşlarımla beraber çeşitli eğlence organizasyonları düzenlendim. Son sınıfım genel olarak yoğun bir dus çalışma programıyla geçti. Sonuç olarak teorik ve pratik eğitimlerimi ihmal etmeden başarılı bir şekilde fakülteden mezun olduğumu düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımda üniversite hayatım  güzel anılarla dolu.

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Mesleğimiz yüksek derecede tıbbi bilgi ve el becerisi gereksimini ister. Aynı zamanda iletişim ve sosyal becerilerin de etkili olduğu bir daldır. Yani her bakımdan donanımlı olmamızı gerektiren bir meslek grubudur. Bu bağlamda diş hekimliği hepimizin kabul edeceği gibi dünyadaki en kutsal meslekler arasındadır. Diş hekimliği yüksek motivasyon ve mesleki sevgiyle yapılması gereken, zorluklarının yanında bir o kadar da keyifli, prestijli ve tatmin edici ancak sevmeden uzun yıllar yapılması imkansız olan bir meslektir. Ben de diş hekimliğini bu kriterlere bağlı kalarak, işimi severek ve gelişime açık bir şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.

Gelecek planlarınız…?

Halen uzmanlık eğitimine devam etmekteyim. Öncelikli planım uzmanlık eğitimimi başarılı bir şekilde tamamlamak. Zaman neler gösterir tabi ki bilemeyiz ama kendi alanımda yetkin tedaviler sağlayabileceğim, güncel ve yenilikçi tedavilerin uygulandığı, diş hekimliğinin tüm alanlarında işinde uzman hekimlerle birlikte, işimi yüksek tatmin ve keyifle sürdürebileceğim bir meslek hayatı hedefim var.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Sosyal hayatıma elimden geldiğince önem vermeye çalışıyorum. Fırsat buldukça yeni şeyler denemeyi ve yeni yerler görmeyi severim. Arkadaşlarımla bol bol vakit geçiriyorum. Müzikle ilgiliyim. Özellikle perküsyon aletleri çalıyorum. Her sene kış sporlarına mutlaka vakit ayırıyorum. Çocukluğumdan beri farklı spor dallarıyla ilgilendim, hala boş zamanlarımda bunlarla ilgileniyorum.

Dt. Gökhan Çiçekci

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Gökhan Çiçekci, 1992 Ankara doğumluyum. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. 2021 ocak ayında ise Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. Şu anda Ankara’da bir özel klinikte protez uzmanı olarak hizmet vermekteyim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Hacettepe Üniversitesinde öğrencilik sürecim hem çok zorlu hem de çok keyifliydi. Her diş hekimliği öğrencisi gibi ben de uykusuz sınav dönemleri, tam bir survivor tadında preklinikler, sürekli koşturmacayla geçen stajlar geçirsem de dönüp baktığımda gülümseyerek hatırlayacağım bir  5 yıl geçirdim. Fakültemizin çok kıymetli hocalarından eğitim almanın, kontenjanlar daha şişmeden yeni fakülte binasını tam kapasitesiyle kullanabilen son dönem olma şansımızın yanı sıra, katıldığım çok sayıda kulüp, ömürlük dostluklar ve güzel anılarla dolu dolu bir öğrencilik geçirdiğimi düşünüyorum. Bir diğer öğrencilik sürecim olan AÜDHF’deki uzmanlık eğitimimde ise farklı ekollere sahip iki büyük fakülteden eğitim almanın ne kadar ufuk açıcı olabileceğini gördüm. Hocalarımızın desteği, çok sayıda hasta, kongreler ve eğitimler ile birlikte yetkin bir protez uzmanı olarak bu süreci de tamamladığımı düşünüyorum.

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimi hem hekim, hem mühendis, hem de sanatçıdır diye bir söz vardır, her ne kadar klişe olsa da fazlasıyla doğru olduğunu düşünüyorum. Bir hastayla bazen uzun zamanlar geçirdiğiniz, yeri geldiğinde bu saydıklarımın yanında bir psikolog da olmanız gereken, çok kıymetli, kutsal bir meslek. Sadece ders çalışarak ya da sadece kliniğe odaklanarak iyi bir diş hekimi olunabileceğine açıkçası ben inanmıyorum. Birçok alanda kendinizi yeterli bir seviyeye çıkarmayı gerektiren, sevmeden başarılı bir şekilde yapılamayacak kadar emek isteyen çok yönlü bir meslek. Diş hekimliğinin geleceği ile ilgili hem olumlu hem olumsuz düşüncelere sahibim. Her alanda meydana gelen gelişmeler ve dijitalin yavaş yavaş pratiğimizin merkezine oturması sayesinde işimiz artık hem kolaylaşıyor hem de kalitesi artıyor, bu durum güncel kalabilmek için meslek hayatı boyunca da devam eden dinamik bir öğrencilik süreci gerektiriyor. Ancak hem fiziki imkan hem de nitelikli akademik kadro ihtiyacı çok fazla olan diş hekimliği fakültelerinin sayılarının bu ihtiyaçlar gözetilmeden sürekli arttırılması, mezun sayımızı yükseltirken maalesef verilen eğitimin ve bunun sonucu olarak da verilen hekimlik hizmetinin kalitesini düşürmekte.

Gelecek planlarınız…?

Uzmanlığımı yeni almış olmam sebebiyle aslında şu an tam bir yol ayrımı dönemindeyim. Diş hekimliğinin hem klinisyenlik hem de akademisyenlik alanlarına ilgim var. Klinik konforunda, kendi seçtiğim malzemeler ve kendi kurduğum düzenle, koşturmaca olmadan mümkün olduğunca ideal tedaviyi uygulamak güzel bir seçenek. Ancak akademinin içinde yeni meslektaşlarımızın yetişmesine katkı sağlamak, araştırmalarda ve bilimsel gelişmelerde yer almak, eğitim verirken aynı zamanda kendini de eğitmenin ve hasta tedavilerine de devam etmenin mesleki tatmini de beni fazlasıyla çekiyor. Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir demişler, bakalım zaman ne gösterecek:) Yolum ne olursa olsun, alanımda sürekli güncel kalmak ve hastalarıma şartların elverdiği en doğru ve ideal tedaviyi sunmak başlıca hedeflerimden olacak.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Mesleki yoğunlukta zaman bulmak kolay olmasa da söz konusu ilgi alanları olduğunda biraz açgözlüyüm sanırım. Mesela bu aralar fotoğrafçılığa merak saldım. Kitaplar, dizi, film, müzik, yüzmek, seyahat etmek gibi klasik hobiler hayatımda her zaman yer bulmuştur. Bir zamanlar çaldığım bateriye ise fırsat bulup bir noktada geri dönmeyi düşünüyorum. Odağım zaman zaman değişse de sanırım teknoloji her zaman ilgi alanlarımın merkezinde oldu, teknolojik gelişmeleri sürekli takip etmeye ve mümkün olduğunca hayatıma entegre etmeye çalışıyorum. Her ne kadar alan dışı olarak konuşsak da ilgi alanlarımın mesleğimi de beslediğini düşünüyorum. Uç bir örnek vermek gerekirse, zamanında oynadığım bilgisayar oyunlarının el göz koordinasyonum, kriz yönetimim ve ingilizce bilgime katkısı büyüktür:)

Dt. Berru Savur

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?  

Ben diş hekimi Berru Savur, 1996 doğumluyum. Liseyi akademik tam başarı bursuyla TED Kayseri Koleji’nde okudum. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2020 yılında mezun oldum. Şu an hedefim olan doktora için hazırlanmakta ve değerli bir hocamın yanında protez bölümünde kendimi geliştirmekteyim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Diş hekimliği fakültesine hızlı adapte oldum. Disiplinli, oldukça zor ama benim için heyecanlı bir süreçti. Düzenli olarak çalışmamız gerekiyordu, öğretim sürecinde diğer bölümlerden farklı birçok sorumluluğumuz vardı. Bu süreç oldukça zordu ama hep keyif alarak yaptım. Okulumun diş hekimliği öğrenci kulübünün yönetiminde görev aldım. Birçok kongreye katıldım ve düzenlenmesinde görev aldım. Hep dopdolu, eğlenceli ve güncel bir öğrenim hayatı yaşadım. 5 senede bitirdiğim diş hekimliği fakültesi hayatıma birçok şey kattı. İyi ki diş hekimiyim.

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği, hem bir hekim sorumluluğunda olduğumuzu benimsememiz hem de memnuniyetin çok önemli olduğu bir meslek. Güncel olmak, teknolojiyi aktif kullanmak ve doğru tedaviyi doğru şekilde uygulamak çok önemli. Diş hekimliğine başladığımız andan itibaren farklı bir bakış açısı kazanıyoruz. Devamlı öğrenimi süren bir meslek. En iyisini yapmak bizim için zorunluluk.

Gelecek planlarınız?

Hedefim Ağız Diş ve Çene Cerrahisi branşında doktora eğitimi almak ve kendimi bu branşta geliştirmek istiyorum. Akademisyen olarak devam edebilirim. Hastalarıma sağlıklı ve mutlu gülüşlerini kazandırmak, gözlerindeki o mutluluğu görmek benim en büyük amacım. Bilinçli bir toplum oluşturabilmek ve kendimi geliştirebilmek için hastalarımın uzun dönem takiplerini sağlamayı amaçlıyorum.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Sosyal olmayı çok seven biriyim. Küçüklüğümden beri birçok farklı alanda eğitim aldım. Profesyonel olarak snowboard ve yüzmeyle uğraşıyorum. Wakeboard alanında da kendimi geliştirmekteyim. Dans etmeyi, müzik dinlemeyi çok severim. Müzik etkinliklerini takip ederim. Tiyatro ve sinema da hayatımın vazgeçilmezleri.

Uzm. Dt. Ceren Karadağ

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Uzm. Dt. Ceren Karadağ. 1990 Elazığ doğumluyum. Lise eğitimimi Malatya Fen Lisesi ve Van Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni birincilikle kazandım. Daha sonra DUS ile İstanbul Medipol Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi bölümünde uzmanlık eğitimimi tamamladım. O zamandan beri İstanbul’da özel sektörde çalışıyorum.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Tıp fakültesi tercih etmeme sebebim çoğunlukla teorik eğitim almak istemememdi. Diş hekimliği her ne kadar yorucu olsa da teoriğini okuduğunuz her şeyi 1. sınıftan itibaren hemen uygulamaya başlıyorsunuz ve bu çok keyifli bir şey. Aynı zamanda İzmir’de üniversite okumuş olmak da büyük bir ayrıcalıktı benim için. Okulun yoğunluğuna rağmen geriye dönüp baktığımda aklımda kalan sadece arkadaşlarımla geçirdiğim keyifli zamanlar…

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Bana göre insanla muhattap olunan her iş yorucu. Karşınızdaki insanı sadece tedavi etmeye çalışmıyor, onun psikolojik durumunu da yönetmek zorunda kalıyorsunuz ki bu konuda maalesef üniversitelerde bir eğitim yok. Alanım dolayısıyla hastalarıma çoğunlukla onların da yorumlayabileceği, estetik tedaviler uyguluyorum. Bu önemli bir nokta, zira bir hasta kalkıp da kanalımın boyları kısa kalmış yorumu yapamıyor:) Benim için yorucu olan bu olsa da bir hastamın gelip bana ‘sayenizde gülerken elimi ağzımla kapatmıyorum, gülüşüme güveniyorum’ demesi, herşeye bedel.

Gelecek planlarınız…?

Üniversitede kalıp akademik çalışmalar yapmayı hiçbir zaman istemedim. Bu işin sonuna kadar özel sektörde kalacağım aşikar. Tabi bu durumda kendi kliniğimi açıp orada çalışmak bir planım denebilir. Ama ileriye bakınca görmek istediğim tek şey, başarılı bir diş hekimi olarak mesleğimi layığıyla yaptığımı bilmek.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Mesleğimiz dolayısıyla fiziksel olarak çok yıpranıyoruz. Senelerdir düzenli olarak fitness ve yoga yapıyorum. Sağlıklı beslenme konusunda biraz takıntım var denebilir:) O yüzden kendime ve çölyak hastası olan kardeşime yemekler, tatlılar yapmayı çok severim. Asıl tutkumsa dünyayı gezmek. İnsanların yaşadıkları hayatları, gezdikleri sokakları, yedikleri yemekleri çok merak ediyorum. Önceden her fırsatta yurtdışına çıkardım ama bir süredir malum sebepler nedeniyle güzel ülkemi gezmekle yetiniyorum.

Mehmet Salih Doğala.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhabalar ben Mehmet Salih Doğala. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim. Okulumda ve sınıfımda öğrenci temsiliğinin yanısıra çeşitli kulüp ve derneklerde temsilcilik ve yöneticilik yapmaktayım. Hayatın sadece teorik başarıdan ibaret olmadığını düşündüğüm için çeşitli topluluklara ve etkinliklere hem katılım hem de düzenleme görevini üstleniyorum.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Hocaların en sevdiği öğrenci ve temsilci olduğumu düşündüğüm bir eğitim süreci yaşadığımı söyleyebilirim:) Sürekli hocalarla iletişimde olarak kariyerimi planlamaya çalıştım ve çalışıyorum. Genelde ileriye dönük akademik olarak bir karar vermeden önce dekan hocam başta olmak üzere bölüm hocalarıma danışarak ilerlemeyi ilke edindim ve bugüne kadar bu sayede birçok başarı elde ettim.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği için çoğu insan el becerisidir der ama fikrimce hayal gücüdür. Bir diş üzerinde çalışırken başlangıç durumundan son halini hayal edebilme ve bunu başarabilme sanatıdır diş hekimliği bence. Bu süreci en iyi şekilde hayal edip, o hayal ettiğine ulaşan hekimin başarı merdivenlerini hızla tırmanacağına inanıyor ve bu ilke ile yoluma devam ediyorum. Hayal gücünün yanı sıra teorik olarak da neyi nerede yapacağını bilmek, başarıyı da beraberinde getirir diye düşünüyorum.

Gelecek planlarınız…?

Önümüzdeki sene mezun olacağım ve mezun olur olmaz İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi’nde doktora yapmayı planlıyorum, bunun sebebini de şöyle açıklayabilirim, geçen sene yaz ayında bana güvenen, değer verdiğim hocalarımın referansı sayesinde Çapa’da üç ay boyunca gönüllü stajyerlik yaptım ve bu bana yaptığım işin ne kadar kutsal olduğunu hatırlattı. Hedefim mesleğimde en iyisi olup başarılara imza atmaktır. Bu yolda ilerlerken zorluklarla karşılaşacağımı  biliyorum fakat azmim sayesinde tüm zorluklara göğüs gerip başarılı olacağıma inancım tam.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Yüzme turnuvaları, müze gezileri, toplumsal farkındalık etkinlikleri gibi çeşitli sosyal aktivitelere katılmaya çaba gösteriyorum, ayrıca kimsesiz çocuklarımıza umut olmak için çeşitli federasyon ve derneklerle de iletişim halindeyim.

Dt. Melike Kasap.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Dt. Melike Kasap. 1991 Bursa doğumluyum. Marmara Üniversitesi 2015 mezunuyum. Mezun olduktan sonra mesleğimi İstanbul’da kurumsal bir hastanede icra ettim. Ardından 2019 yılında Bursa’da uluslararası hizmet veren bir hastanenin diş departmanını kurarak klinik koordinatörlüğünü üstlendim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Güzeldi, zorlandım dersem yalan olur. Hiç bütünleme, sınıf tekrarı vb. şeyler yaşamadım. Elbette zor bir bölüm okuyoruz. Ama mesleği sevdiğim ve hep meraklı olduğum için hiçbir ders, ders gibi gelmemişti. İleride bu bilgiyi nerede kullanırım diye en sevilmeyen teorik dersleri bile özümseyebildim. Gelelim DUS sorunsalına… Size tek diyebileceğim şey; önce ne istediğinizden emin olun. Ben öğrenciliğimde her alana yöneldim, hangisine daha çok meraklı olduğumu anlayabilmek icin. Bir yıl cerrahi… Ameliyathaneden kovulana dek ameliyatları izler, asiste ederdim:) Bir yıl pedodonti… Müthiş bir çocuk diyaloğu kurar, bir şekilde çocukları tedavi ederdim:) gibi gibi… Sonra genel diş hekimliğini çok sevdiğimi ve belli alanlara eğilimim olduğunu, sadece bir bölümün hastasına bakmak istemediğimi fark ettim. Mezuniyet sonrası yurtiçi-yurtdışı sertifikalı birçok eğitime katıldım. Çok iyi mentor hocalarım oldu. Halâ eğitime aç bir öğrenciyim.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Benim karakterimdeki biri için müthiş bir meslek. Bir insanın diş ağrısını dindirdiğinde sana olan minnet duygusunu görmek ve gülüşünü sevdirerek rahatça gülmesine sebep olmak. Hem sağlık hem estetik bir şeyler sunabilmek. Hekimliğin yanında görsel bir iş yapıyoruz. Bu hem keyifli, hem de zor…  Hiç kimse karaciğer ameliyatından çıkınca doktorunu eleştiremez ama bir gülüş tasarımı yaptığınızda 0.02 milimi hasta ile konuşurken bulursunuz kendinizi. Yine de her şeye rağmen mesleki tatmini yüksek olan bir bölüm.

Gelecek planlarınız…?

Aslında şu an tam da bu zamanda planladığım gibi gidiyor her şey. Gelecek planım; diş tedavileri için ülke olarak öncü olmak. Ben bir maya oluşturdum aslında kendimce ve umduğumdan güzel başladı her şey! Şu an bazı ticarethane klinikler gibi ucuz olduğumuz için değil, kaliteli iş yaptığımıza güvendikleri için hastalarımız geliyor. Ülke olarak çok başarılı diş hekimlerine sahibiz. Eminim bu yüksek standartlar yakın zamanda tüm dünyaca keşfedilecek.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Yaşam koçluğu eğitimi aldım. Bu sertifikayı hastalarımdaki kişilik-karakter-ihtiyaç analizimi geliştirmek için aldım. Kariyer koçluğu yapmaktayım. Yeni mezun veya üniversiteye hazırlanan öğrencilere meslek seçimi veya kariyer başlangıçlarında koçluk yapıyorum. Haricinde binicilik yapıyorum.

Dt. Salih Sevgili.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, Ben Salih Sevgili. 25 Ağustos 1996’da Şanlıurfa’da doğdum. 2014 yılında Yakındoğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. 2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptım ve 2019 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi’nden mezun oldum. Mezuniyetimden bu yana özel bir klinikte hekimlik yapmaktayım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Diş Hekimliği Fakültesi diğer bölümlere göre zorluk katsayısı fazla olan bir fakülte. 5 yıl içerisinde teorik eğitimin yanısıra yoğun bir pratik eğitim sürecini de kapsıyor. Ama bana göre tam olarak bu fakülteyi eğlenceli yapan kısım burada başlıyor. Pratik eğitimler sırasında bir çok güzel an yaşadım ve bunlar üniversite hayatımı güzelleştiren şeylerdi. Bu yüzden öğrencilik sürecimin çok eğlenceli geçtiğini düşünüyorum. Diş Hekimliği Fakültesi hekimliğin yanında erken yaşta zorluklarla başa çıkabilmeyi öğretiyor insana. Zorlu bir öğrencilik sürecinden geçmiş olsam da bu sürecin sıkıcı olduğunu asla söyleyemem.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Hekimlik kutsal bir meslek. Mesleğimle gurur duyuyorum ve severek çalışıyorum. Diş hekimliği sevmeden yapılabilecek bir meslek değil. Bu fakülteyi tercih etmeyi düşünen genç kardeşlerime öğrencilik dönemlerini ve sonrasını iyice araştırmalarını öneririm. Fakülteden sonra ise mesleğimizin bir numaralı parametresi insan ilişkisi olduğu için her türlü tepkiye hazırlıklı olmalıyız. Hastalarımızın bizle olan randevularına gelirken içinde bulundukları ruh halleri bile tedavimizi etkileyebiliyor. Bu yüzden bir diş hekimi hastasına hassas yaklaşmalı ve onun psikolojisinden anlamalıdır. Aynı zamanda hasta memnuniyeti odaklı çalışan bir sanatçı gibi estetik sonuçlar ortaya çıkarmalıdır. Bu yüzden diş hekimleri yalnızca bir diş hekimi değil, aynı zamanda bir sanatçı ve psikolog gibi çalışmaktadır.

Gelecek planlarınız?

Genç diş hekimlerinin ve diş hekimi adaylarının cevaplamakta en çok zorlandığı soru bu aslında. Mesleki vizyon olarak odaklandığım tek nokta etik değerlerden çıkmamak. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Her ne şartta olursa olsun meslek etiğinden kopmak hekimlik sıfatına yakışacak bir durum değil. Bu yüzden gelecekte etik değerlerden kopmadan başarılı bir hekim olabilirsem kendimi meslekteki gayemi tamamlamış sayabilirim. Mesleğimiz her yıl bilimsel olarak hızla gelişen ve ilerleyen bir meslek. Gelecek ne getirir bilinmez ama her geçen yıl meslek içerisinde güncel kalmak bizler için çok önemli diye düşünüyorum.

Alanınız dışında nelere ilgilisiniz?

Diş hekimliği dışında tam bir gamer (oyuncu) olduğumu söyleyebilirim. Oyun oynamayı çok seviyorum. Ama bu asosyal biri olduğum anlamına gelmiyor. İletişim gücümün çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden insanlarla iletişime geçmeyi ve bir şeyler paylaşmayı çok seviyorum. Aynı şekilde sahilde yürüyüş yapmayı, yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyorum.

Dt. Tansu Topaloğlu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Öncelikle herkese merhabalar. Ben Tansu Topaloğlu. 20 Haziran 1993 Artvin doğumluyum. Diş hekimi olma serüvenim 2012 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde başladı. 2017 yılında mezun olduktan sonra özel bir poliklinikte çalışmaya başladım. 3 yıl özel poliklinikte çalışmanın ardından bu yıl Ege Üniversitesi Periodontoloji ana bilim dalında doktora eğitimine başladım. Şu an aktif olarak Öz Ege Estetik ADSP’de çalışmaktayım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Her diş hekimi öğrencisinin yaşadığı sıkıntılara extra olarak %100  ingilizce eğitim almanın bir hayli zorluğunu yaşadım. Fakültemizin ilk mezunlarıyız, bunun bir çok avantaj ve dezavantajını yaşadık. En iyi avantajı ise klinik eğitimlerimizde sayımızın az olmasından dolayı çok iyi bir pratik eğitim almış olmamız. Bu yüzden genel olarak güzel bir öğrencilik yaşadığımı söyleyebilirim.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimi olmak lise döneminden beri bir hayalimdi. Sadece sağlığın değil aynı zamanda sanatın da içinde olduğu bir meslek dalı. Mental ve fiziksel olarak okumanın, diş hekimi olmanın çok zor olduğunu düşünsem de gerçekten bu mesleği gönülden isteyen bir insanın çok mutlu olabileceğine inanıyorum. İnsanların sadece bir hekimi olmuyorsunuz onları dinleyen ve sağlık problemlerine, estetik beklentilerine çözüm olan, onlara gülüş kazandıran bir hekim oluyorsunuz.

Gelecek planlarınız?

Mesleki anlamda en önemli planım mesleğim adına yapabildiğim, hakkında öğrenebildiğim her şeyi öğrenip bunları hastalarıma sunabilmek.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Biraz mesleğimizin gerekliliği biraz kendi ilgim sebebiyle son yıllarda sporla ilgiliyim. Onun dışında çok fazla bir aktiviteye bağlı kalamıyorum. Müzik, sanat, dans her birinden bir şeyler denemişimdir. Tam bir maymun iştahlıyım, her şeye heves edip sonra vazgeçebiliyorum malesef. Son zamanlarda resim yapmaya başladım. Ama en sevdiğim aktivite arkadaşlarım ve sevdiklerimle birlikte kaliteli, güzel vakit geçirmek.

Dt. Hakan Çakır.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

Merhabalar ben Hakan Çakır, 1990 Eskişehir doğumluyum. 3 yıllık mühendislik eğitimimin ardından 2012 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesine başladım ve 2017 yılında mezun olarak fakültemizin ilk mezunlarından biriyim. 3 yıldır klinisyen diş hekimi olarak çalışmaktayım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Öğrenciliğimin ilk yılları bir hayli zorluydu, yeni açılan bir fakülte olduğu için imkanlarımız biraz kısıtlıydı ancak gerek teorik gerekse de aldığımız pratik eğitimler sayesinde bu olumsuzlukları olabildiğince kolay atlattık. O yıllara dönüp baktığımda yaşadığım zorlukların benim donanımlı bir hekim olarak mezun olmam konusunda ne kadar büyük bir katkı sağladığını görüyorum.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Mesleğimizin gerçekten değerli ve saygı duyulması gereken bir meslek olduğunu düşünüyorum. Günümüzde sahte diş hekimleri ve hastaları tamamen para kaynağı olarak gören insanların varolduğunu üzülerek söylemeliyim fakat tüm bu olumsuzluklardan bizler gibi dinamik, günceli takip eden, yeniliklere açık ve en önemlisi de vicdan sahibi olan hekimler olduğu sürece mesleğimizin insanların gözündeki değerini asla kaybetmeyeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü bu meslek, kişi ayırt etmeksizin bireylerin genel sağlık sorunlarının gerek başlangıç bulgularının saptanmasında, gerekse kişinin sosyal yaşantısını direkt etkileyen, yaşam konforunu en üst seviyeye çıkaran, estetik, fonetik ve fonasyonda etkin bir rol oynayan en önemli alanlardan biridir.

Gelecek planlarınız?

Mesleğin daha çok başlarında olduğumu bilerek herhangi bir alanda kısıtlanmadan farklı eğitimler ve günceli takip ederek kendimi daha da geliştirmeyi ve her zaman daha iyiye ulaşmayı hedefliyorum.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Üniversite hayatımda stresle başa çıkabilmek için yapmış olduğum spor şimdilerde  hayatımın vazgeçilmezi oldu diyebilirim. Geriye kalan zamanımda ise farklı yerler ve farklı tatlar keşfetmeyi seviyorum.

Dt. İrem Alan.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, ben İrem Alan. 12 Ekim 1993’te Ankara’da doğdum. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım ve 2017’de mezun oldum. 2018’de Ankara Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisinde doktora eğitimine başladım. Öğrenimim burada halen devam etmektedir.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Hayalim İzmir’de okumak olmasına rağmen ailemin de isteğiyle Ankara’da kalma kararı almıştım. Ankara’da okumak bu nedenle evet rahattı. Yurtlarda kalan arkadaşlarım gibi sıkıntılar yaşamadım. Tek yapmam gereken pratik ve teorik derslere odaklanmaktı. Tabiki sınav stresi, staj stresi gibi zorluklarla uğraşıyordum ama mesleğimi çok sevdiğim için şimdi geriye dönüp bakınca güzel anılar biriktirdiğimi görüyorum.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği kesinlikle sevmeden yapılamayacak ve başarılı olunamayacak bir meslek. İnsanlarla uğraşmanın zorluğunu ve bazen de esnaf olmanın zorluğunu hep hissettiren bir meslek. Bunların tecrübesini yıllar geçtikçe kazanmak için sabır ve hırs gerektiğini düşünüyorum.

Gelecek planlarınız…?

Kendi kliniğim olsun, bir yer açayım gibi hayallerim yok benim. Tek hayalim yurtdışında eğitimime devam ettikten sonra oraya yerleşmek, kalan yaşamımı da dünyada görmediğim yerleri gezip görmeye adamak:)

Anınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Spora olabildiğince hayatımın her yaşında yer vermiş ve ön planda tutmuş biri olarak, voleybol, yüzme, futbol dallarında birçok madalyalarım bulunmakta ve aktif olarak bu sporlara devam etmekteyim. Snowboard’a da yakın zamanda başlamış olmama rağmen onu da profesyonel seviyeye taşımayı istiyorum. Bunun yanında sanattan da son derece uzağım maalesef:)

Dt. Meriç Kurumlu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Meriç Kurumlu, 1996 doğumluyum. İlkokul ve orta okulu TED Ankara Koleji’nde, liseyi Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra Başkent Üniversitesi Diş Hekimliğine girdim. 5 yılda bitirdikten hemen sonra da Ankara Üniversitesinde Periodontoloji Doktorasına başladım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Her diş hekimliği öğrencisinin olduğu gibi benimki de oldukça zorluydu. İlk zamanlarım üniversiteye, sınavlara, konulara alışmakla geçti. Kütüphanede yaşamayı öğrendim. Sonraki zamanlar preklinik ödevleri, pratik dersler derken okul hayatım iyice zorlaştı. Ailesinde başka diş hekimi olmayan arkadaşlar beni daha iyi anlayacaktır, ‘çekilmiş diş bulma telaşı’ eklendi. Bu kadar söylendiğime bakmayın çalışkan bir öğrenciydim ve üstesinden geldim. Ankara’daki bütün ağız ve diş sağlığı merkezlerini gezdim. Hastane kısmına geçtiğimiz 4. sınıfta hastayla nasıl iletişim kurmam gerektiğini, sorunlarla nasıl baş edebileceğimi, elimdeki malzemeleri en etkili şekilde kullanmayı, en önemlisi de programlı olmayı öğrendim. Uzun bir sürecin sonunda mezunum.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Hekimlik mental ve fiziksel anlamda çok yorucu olmasına ragmen bir o kadar da tatmin edici, çok saygın, güvenilir, kutsal bir meslek. Diş hekimliğini doktorluğun ve heykeltıraşlığın birleşimi olarak görüyorum. Çünkü  teorik bilginin yanında el becerisi de ister. Ancak Dünyada değişen estetik kaygılarla birlikte mesleğimizin hekimlikten çok ticarete kaymış olması, Türkiye’de bu kadar çok mezun vermemiz ve eğitim kalitesinin düşmesi tartışılması gereken konular.

Gelecek planlarınız…?

Zamanın karşımıza neler çıkaracağını hiç bilemiyoruz. O yüzden çok uzun vadeli planlar yapmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum ancak öncelikli hedefim yaptığım işte olabildiğince kendimi geliştirmek. Akademik bir yol mu izleyeceğim yoksa bir klinik mi açacağım benim için de belirsiz.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Meslek hayatımın dışında iyi bir yüzücü ve aynı zamanda iyi de bir tenisçiyimdir. Sporu ihmal etmemeye çalışıyorum. Haftada en az 4 gün zaman ayırırım. 2 gün de yoga yapıyorum. Oldukça dinlendirici. İleri seviyede yan flüt çalıyorum. CSO konserlerini takip ediyorum, fırsat buldukça iyi oyunlara gitmeyi severim. Mutlaka günde yarım saat kitap okurum. İngilizce ve Almancamı geliştirmek için de yazları yurtdışında uzun kalmayı seviyorum. Psikoloji alanıyla da ilgiliyimdir. 2016 yılında Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde derslere katılarak sertifika aldım. Umarım ilerleyen çalışma hayatımda da kendime ayıracak zaman bulurum.

Dt. Oğuzhan Turan.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben diş hekimi Oğuzhan Turan. 7 Şubat 1994 yılında Rize’de doğdum. 2012 yılında Bursa Anadolu Lisesi’nden mezun olup Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine başladım. Şu anda kendi kliniğimde hizmet vermekteyim.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Normal eğitim sürecinden uzun süren bir öğrenim hayatım oldu açıkçası fakat hiçbir zaman pişman olmadım. Öğrencilik sürecim yoğun, zorlu ve bir o kadar da eğlenceli geçti çünkü mesleğini severek yapmak ve bir şeyler başarmanın verdiği haz mutluluk verirken; yazılı, sözlü, stajlar ve ödevler 24 saatin aslında bir gün için çok kısa bir süreç olduğunu anlamamı sağladı. Buna rağmen sabah klinik stajlarımızda çalışmaya başlayıp ağrılarını dindirdiğim hastaların mutluluğu ve teşekkürleri mesleğe bağlanmamı ve daha mutlu bir şekilde bu zorluğu kabul etmemi sağladı.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Doktorluğun bir dalı olan diş hekimliğinde yaptığımız her işlem cerrahi müdahele sayılabilir. Bu hususta hem her hastamıza ayrı olarak özen göstermemiz, onları dinlememiz, hem de onların sadece diş değil genel sağlığı hakkında da gerekli yönlendirmelerimizi yapmamız gerekmektedir. Diş hekimliğinin en güzel ve en beğendiğim tarafı da size gelen ve ağrısı olan bir hastanın, tedavi sonrası rahatlamış yüz ifadesiyle yanınızdan ayrılması ve size bir sihirbaz gözüyle bakması bu mesleğin en tatminkar tarafı olabilir.

Gelecek planlarınız…?

Uzun bir eğitim sürecinden sonra mesleğimi koşturmadan ve hakkını vererek, hastalarla yakından ilgilenme fırsatı bulduğum kliniğimde gerek eğitim gerekse tedavi yöntemlerinde kendimi geliştirmeye devam etmek şu anda öncelikli hedefim. Belli bir süre sonra mesleğimde hekimlerimize uyguladığımız tedavileri onlarla paylaşacak konferanslarda bulunma gibi bir hedefim var.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Gerek sırt gerek boyun ağrılarından uzak kalabilmek için yaklaşık  4 senedir fitness ile ilgileniyorum. Bunun dışında uzun kilometreli yürüyüşler, yüzme ve doğa hayatı gibi sadece bedenimi değil ruhumu da dinlendiren aktivitelerle zaman geçirmeyi seviyorum.

Uzm. Dt. Ela Çabuk.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, ben Ela Çabuk. 1986 Ünye/Ordu doğumluyum. 2009 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2009-2011 yılları arasında özel sektörde görev aldım. 2012 yılında uzmanlık eğitimine başlamaya karar verdim. 2012-2016 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2016-2019 yılları arasında kamuda görev aldıktan sonra kendi kliniğimi açmaya karar verdim. Şu an Ankara’da diş eti hastalıkları ve implant cerrahisi (Periodontoloji) uzmanı olarak kendi kliniğimde hizmet vermeye devam ediyorum.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Öğrencilik yıllarımda teorik derslerin yanısıra pratik derslerin varlığı beni zorlasa da üstesinden gelmeyi başarmış ve onur belgesiyle mezun olmuş bir öğrenciyim. Öğrenim hayatım boyunca mümkün olduğunca bilgilerimi taze tutmaya çalışan ve yeniliklere açık bir öğrenci olmayı hedeflemiştim. Aklımda hep bir alanda spesifikleşmek vardı ve sevdiğim bir alanda uzmanlaşmaya o yıllarda karar vermiştim. Lisans eğitimim sonrası uzmanlık eğitiminin beni daha çok zorladığını söyleyebilirim. Ama geriye dönüp baktığımda iyi ki bu yolu seçmişim diyorum, çünkü bu zorlu yolda çok güzel dostluklar, hepsi birbirinden değerli hocalarımdan eşsiz bilgiler ve çok değerli tecrübeler edindim. Bugünlere gelmemde emeği olan başta canım ailem ve yanımda olan dostlarıma sonsuz teşekkürler.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimleri olarak çok kutsal bir meslek icra ettiğimizi düşünüyorum, çünkü hastalarımızı ağız dolusu güldürebilmeyi başarabilmek hekimlik becerisinin yanısıra  birçok dinamiği bir arada gerçekleştirebilmenize, mekanik ve pratik düşünceyi birleştirebilmenize ve iletişim becerilerinize bağlı. Özellikle günümüzde artık hastaların estetik beklentilerinin çok daha fazla ön planda olması bizleri her an daha çok araştırmaya, güncel ve dijital diş hekimliği gelişmelerini yakından takip etmeye zorluyor. Bizler de elimizden geldiğince çağımızdaki son trendleri takip etmek ve bunu hastalarımıza uygulamak için çok çalışıyoruz. Dolayısıyla işimizin gerçekten kolay olmadığını söyleyebilirim. Ama özünde önemli olan tüm zorluklarına rağmen mesleğinizi ne kadar seviyor olduğunuz. Ben mesleğimi çok seviyorum ve genç arkadaşlarıma da bu mesleği seçmeleri için tavsiyelerde bulunuyorum. Birilerini hem sağlığına hem de gülüşüne kavuşturmanın yaşattığı mutluluk kesinlikle paha biçilemez bir duygu.

Gelecek planlarınız…?

Tabiki öncelikle dişhekimi olarak, sonrasında uzmanlık alanım doğrultusunda başarılı işlere imza atmak, bu alanda öne çıkmak ve markalaşmak ilk hedeflerim arasında yer alıyor. Gelişen teknoloji ve dijital diş hekimliğinin bütün avantajlarından yararlandığım ve bunu hastalarıma aktarabilmeyi başarabildiğim en iyi klinik koşullar altında çalışmak ve hastalarım için en sağlıklı ve konforlu hizmeti verebilmek öncelikli amaçlarım arasında.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Alanım dışında tam bir spor bağımlısıyım diyebilirim. Yoğun çalışma koşulları altında düzenli spor yaptığımda kendimi ve bedenimi daha dinç ve sağlıklı hissediyorum. Çok küçük yaşlardan itibaren tenisle iç içeyim ve halen aktif olarak oynuyorum. Ayrıca  yüzmeyi ve açık hava sporlarını çok seviyorum. Küçük tatilleri yeni yerler görmek için eşşiz bir fırsat olarak görüyorum ve mümkün olduğunca yeni yerler keşfetmeyi tercih ediyorum.

Dt. Merter Güçlü.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 

Merhaba, ben Merter Güçlü. 23 Mayıs 1992 yılında Burdur’da doğdum. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimime devam etmekle birlikte, Özel DentAdaL’s Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde çalışmaktayım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Aslında yorucu ama bir o kadar da eğlenceli zamanlardı. Ödevler, yazılı ve sözlü sınavlar, staj puanları derken yoğun bir süreç yaşadım. Bu süreç sırasında zorlandığım zamanlar da oldu elbette ama şimdi dönüp baktığımda hepsi güzel birer anı olarak yerini aldı. Bu anıları güzel yapan da her zaman yanımda olduğunu bildiğim dostlarım oldu. Bu yüzden kısaca şunu söyleyebilirim, öğrencilik süreci benim için hem iyi bir eğitim aldığım hem de hayattan keyif almasını unutmadığım güzel bir süreçti. Bunun için tüm hocalarıma ve dostlarıma teşekkür ederim.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Benim için Diş Hekimliği özel bir meslek, aslında meslekten de öte; kendi içerisinde dinamiklere sahip olan, sizi sürekli araştırmaya ve güncel olmaya zorlayan bir hayat tarzı. Kimi zaman basit bir tedavi ile de olsa hastanızı mutlu edebilirsiniz, kimi zamansa daha çok çabalamanız ve araştırmanız gerekir. Günümüz teknoloji çağı ve her alanda olduğu gibi Diş Hekimliği alanında da önemli gelişmeler mevcut, bu yüzden önemli olan her zaman güncel kalabilmek ve araştırmaktan asla vazgeçmemektir. En önemlisi de hastanız mutlu bir gülümseme ile size bakarken bu mutluluğu onunla paylaşmaktır.

Gelecek planlarınız…?

Normalde plan yapmaktan hoşlanan biri değilimdir. Genellikle yaşadığım anın keyfini çıkarmaya çalışırım ama mesleki olarak bakarsak, kendimi güncel tutarak hastalarıma en doğru ve en konforlu tedaviyi sağlamak, dijital teknolojilerle birlikte mesleğimi bir adım ileriye taşımak en önemli planım diyebilirim.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Bu soruyu ‘spora ilgim var’ olarak yanıtlamak isterdim ama eminim ben de dahil olmak üzere beni tanıyan herkes bunu okurken koca bir gülümsemeye sahip olurdu:) İşin doğrusu tam bir bilim-kurgu hayranıyımdır ve fırsat buldukça arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim.

Dr. Dt. Dilara Öztürk.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

16 Aralık 1990 Konya doğumluyum. 2008 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olup 2009 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne girdim. 2014 yılında oradan mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktoraya başladım. Yaklaşık olarak 1 ay önce de tezimi sunup doktora eğitimimi tamamladım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci olmanın acı ve tatlı her yönüyle karşılaşmış olabilirim. Pek çok kişinin 5 yılda bitirmekte zorlandığı, geçme notunun 70 olduğu, klinik yükünün ve barajların fazla olduğu; ancak, bana kazandırdığı dostluklar ve diğer diş hekimliği fakültelerine kıyasla iyi olduğunu söyleyebileceğim teorik ve pratik eğitimi sebebiyle bir zamanlar öğrencisi olmuş olmaktan gurur ve mutluluk duyduğum okuldur AÜDHF. Hala ziyaret ettiğimde hissettiğim bağ ve tanıdık yüzler gördüğümde yaşadığım mutluluğun sebebi bunlar olsa gerek diye düşünüyorum. Diş hekimliği eğitimi gerçekten zorlu bir eğitim süreci, ama eğer bugün benim yaptığım gibi sevdiğiniz işi yapıyorsanız, geriye dönüp baktığınızda gerçekten de öğrencilik yıllarında çektiğinizi düşündüğünüz sıkıntıların hiç biri gözünüze görünmüyor. Geriye mutlu, güzel, komik birkaç anı ve eğer şanslıysanız edindiğiniz sağlam dostluklar kalıyor.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Bizim mesleğimiz zorlukları da olmakla birlikte bence kutsal sayılması gereken mesleklerden bir tanesi. Her zaman emeğinizin maddi veya manevi karşılığını alamasanız bile ağrısını dindirdiğiniz bir insanın elinize kolunuza sarılması veya yıllardır dişleri nedeniyle keyifle bir lokma yiyememiş bir kişinin tedavi bitiminde minnetle gözlerinizin içine bakması gerçekten çok farklı bir his. Bu işi yapabilmek için her şeyden önce insanlara karşı sevgi ve yardım etme isteği olmalı içinizde. Tabiki her mesleğin zorlukları var ve diş hekimliği de dikensiz gül bahçesi değil. Ülkemizde gün geçtikçe artan malpraktis davaları ve bunu gelir kapısı olarak gören bir takım kişilerin sayısının artması sadece diş hekimleri için değil, tüm sağlık çalışanları için ciddi bir problem halini almış durumda. Bunun yanı sıra yeterli alt yapı, eğitim kadrosu veya imkânlar olmaksızın sürekli yenileri açılmaya devam eden diş hekimliği fakülteleriyle birlikte ülkemizde diş hekimi sayısı her geçen yıl artarken; aslında kaliteli eğitim standartlarından ve iyi yetişmiş hekimlerden feragat edildiğini düşünmekteyim. Tabiki bu sözüm meslekteki yenilikleri takip eden, kendini geliştirmeye çalışan ve her daim yeniliklere açık olan mevcut ve gelecek meslektaşlarım için geçerli değil. Diş hekimliği; el becerisi, manipülasyon kabiliyeti, problem çözme yeteneği isteyen ve iletişim becerilerinin önemli derecede öne çıktığı bir meslek. Bu nedenle diş hekimliğinin, hem öğrencilik döneminde hem de sonrasında bu özelliklerini güçlü kılabilen, kendini başarıya odaklamış, öğrenmeye ve gelişmeye açık bireylerin mesleği olduğunu düşünüyorum.

Gelecek planlarınız…?

Yeni doktorasını bitirmiş bir cerrah olarak en sık karşılaştığım sorulardan biri bu esasında. Ben öğrenciliğimden beri insanlarla bildiklerimi paylaşmayı, birilerine bir şeyler anlatmayı, öğretmeyi çok seven bir insanım. Dolayısıyla bu aşamada benim için bir sonraki hedef, bildiklerimi başkalarına aktarabileceğim, en az benim kadar mesleğini seven insanlar yetiştirebilme şansı bulabileceğim bir pozisyonda çalışmak. Kendimle ilgili ilerlemek istediğim kariyer yolundan bağımsız olarak yapmayı hedeflediğim şeyler ise; bu işi yaptığım sürece meslekteki yeniliklerin gerisine düşmemek, işimi en iyi şekilde hem hasta memnuniyetine önem vererek hem de kendi etik değerlerimin zedelenmesine müsaade etmeksizin yapabilmek.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Geçmişte çeşitli takım sporlarıyla ilgilendim, keman çaldım, korolara katıldım, ama doktora ve tez dönemi bunları bir miktar sekteye uğrattı. Şu anda kitap okumak, yürüyüş yapmak ve arkadaşlarımla vakit geçirebilmek en kolay deşarj olma yollarım. Ayrıca, kemana ve müziğe geri dönmenin ve düzenli olarak yüzmeye başlamanın da yakın dönem hedeflerim arasında olduğunu söyleyebilirim.

Dt. Emre Bal.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

6 Mart 1996’da Ankara’da doğdum. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum ve Dent Oran diş kliniğinde çalışmaya başladım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Diş hekimliği benim hiç aklımda yokken tavsiyelerle tercih ettiğim bir bölümdü başında. Herhangi bir el becerisine sahip olmadan nasıl yapacağım, nasıl bitireceğim burayı diye düşünüyordum başta:) Ama her zaman benimsediğim birşey vardı: En iyisi olmak. Bu amaçla ilerlemeye başladığımda keyif de almaya başladığım bir yer haline geldi diş hekimliği. Standart bir öğrenci olmamak için hep güncel olmaya, farklı şeyler yapmaya çalıştım. Tabi bu arada düştüm, kalktım, kaldığım dersler de olmadı değil:) Ama en güzel yanı da o derslere, sözlülere çalışırken verdiğimiz aralarda arkadaşlarımla geçirdiğimiz zamanlardı. İşte bu paha biçilemez birşey.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliği artık dijital hayatla iç içe bir hal aldı. Bu fayda-zarar durumu üzerine uzun uzun konuşulması gereken bir konu aslında ama şu an diyebilirim ki dijital dünyaya yakın ve kendini sürekli güncel tutan bir hekimseniz kendinizi şanslı görebilirsiniz. Değilseniz işiniz bir hayli zor olabilir.

Gelecek planlarınız…?

Bahsettiğim bu dijital dünyaya hakim, en güncel ve bunların ışığında en iyi tedavileri yapan başarılı bir hekim olmak istiyorum.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Yoğunluktan pek fırsat bulamasam da bulduğum zamanları da arkadaşlarımla zaman geçirerek, spor yaparak ve sinemaya giderek değerlendirmeye çalışıyorum.

Dr. Dt. Çise Çağın.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

2 Ekim 1986 Lefkoşa K.K.T.C doğumluyum. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde doktora programına başladım. 2013 yılında tezimi vererek doktora programını tamamladım ve hala çalışmakta olduğum Ersöz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde işe başladım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Diş Hekimliği eğitimi hem mental hem fiziksel olarak zorlu bir eğitim süreci. Kendi adıma bunun üzerine bir de ülke değişikliği, aileden ayrılma ve en zoru iklimsel faktör eklenince ilk zamanlar biraz ızdırap oldu diyebilirim:) Fakat alışınca bir o kadar da keyifli zamanlardı. Okurken çok zorlayan ama geriye dönüp baktığımda sağlam dostluklar ve bir sürü güzel anımın olduğu yıllardı.

Diş Hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş Hekimliği mesleği, gerek eğitimi gerek iş hayatı oldukça meşakkatli ama bir o kadar da keyifli bir meslek. Gelişime ve değişime açık, yaratıcılık gerektiren ve bir bakıma sanatsal bir meslek. Tüm bunları yaparken insanlara yardım ediyor, onları sağlıklarına kavuşturuyor olmanın verdiği mutluluk ise paha biçilemez.

Gelecek planlarınız…?

Devamlı değişen, gelişen, yenilenen bir mesleğimiz var. Başta kendi alanım olmak üzere güncel kalarak hastalarıma en iyi, en sağlıklı hizmeti sağlamak en büyük amacım.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Spor yapmak ve seyahat etmek diyebilirim. İş yoğunluğundan fırsat bulduğum zamanlarda spor yapmayı çok seviyorum. Eski profesyonel tenisçiyim ve aktif olarak oynamaya devam ediyorum.

Dt. Burcu Toksoy.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Burcu Toksoy. 1988 yılında Ankara’da doğdum. 2013 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra 2 yıl özel bir ağız ve diş sağlığı polikiliniğinde görev aldım. 2016-2019 yılları arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. Şu an Özel Ankyra Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde Protetik Diş Tedavisi Uzmanı olarak görev almaktayım.

Öğrencilik süreciniz nasıldı?

Lisans eğitimim her diş hekimliği öğrencisinin yaşadığı zorluklar, yorucu süreçler ile geçti tabiki. Bunların yanında hayata ve dostluğa dair de çok şey öğrendiğim zamanlardı. Uzmanlık eğitimim lisans eğitimimden çok daha güzel geçti diyebilirim. Tez süreci için bile dönüp bakınca o kadar da kötü değilmiş diyebiliyorum. Diş hekimliği işte insana neler dedirtiyor:)

Diş hekimliği ile ilgili düşünceleriniz?

Diş hekimliğine sempatim 13-14 yaşlarında gördüğüm ortodontik tedavi ile başladı. O kadar ilgili ve tatlı bir doktorum vardı ki ben de diş hekimi olmak istiyorum demiştim. Eğitim süreci diğer bölümler ile kıyaslandığında çok ağır geliyor. Ben de kıyasladım zamanında. Ama tedavisini bitirdiğiniz hastanın memnuniyeti bence tüm yorgunluğu alıp götürüyor. Ayrıca diş hekimliği yeniliklere en açık mesleklerden biri. Tekrara düşürmeyen, hep daha iyisini, daha yenisini deneyebileceğimiz bir alan. Bu da insana hem meslek aşkı hem de meslek tatmini yaşatıyor.

Gelecek planlarınız…?

Dijital sistemlerin en yoğun kullanıldığı alanlardan birinde çalışıyoruz. Tüm dijital sistemlere hakim olmak ve tedavileri son teknolojiyi kullanarak tamamlamak istiyorum.

Alanınız dışında nelerle ilgilisiniz?

Doğa yürüyüşleri ve yüzmeyi çok seviyorum. Stres atmama en çok yardımcı olan şeyler diyebilirim.