Straumann Group for patienter

Læs mere om hvad vi kan gøre for dig.

Tandpleje for dig

Du har brug for tandbehandling og prøver aktivt at finde den rette løsning. Vi er her for dig og fokuserer på dine behov. Find svar på dine mest presserende spørgsmål, og se hvordan vi opfylder patientbehov for behandlinger, komfort, æstetik og prisbillighed.

Vi arbejder med og for fagfolk for at yde en bedre patientbehandling. Levering af fremragende produkter, tjenesteydelser og uddannelse til dentale fagfolk gør det muligt for dem at give dig en sikkert virkende behandling. Dette er vores vision. Læs mere om Straumann Group og hvad der inspirerer os.

 • Bevar sunde tænder?

  Bevarelse af sunde tænder indebærer mere end at børste og bruge tandtråd.  Vi leverer løsninger til påvisning og behandling af betændt tandkød og karies på et tidligt stadie.  Og som pioner inden for tandimplantater tager vi også initiativ til at bevare dine implantater sunde.

  Spørg tandlægen om forebyggende odontologi.

 • Prismæssigt overkommelige løsninger?

  Behandling med tandimplantater er en værdifuld, livslang investering. Men er det noget, du har råd til? Som Straumann Group forener vi mange mærker og tilbyder den mest komplette portefølje af dentale produkter. Dette gør højkvalitetsbehandling prismæssigt overkommelig, giver omkostningsbesparende muligheder, og gør det muligt for flere patienter at opnå den behandling og livskvalitet, de fortjener.

 • Videnskabeligt bevist?

  Videnskabelig evidens overbeviser os og tandlægen om, at vores produkter virker. Siden vores grundlæggelse har vores forskerteams samarbejdet tæt med førende klinikker, forskningsinstitutter og universiteter. Resultatet? Et voksende væld af videnskabelige og kliniske data, der beviser, at vores produkter virker, som vi lover.  Over et hundrede videnskabelige artikler i lægetidsskrifter validerer ydeevnen af vores produkter hvert år. Dedikerede eksperter skriver disse artikler, og for at sikre kvalitet og korrekthed gennemgår andre eksperter kritisk indholdet inden offentliggørelse. Derfor betragtes vi som det mærke inden for odontologi, som man har tillid til.

 • Bange for smerter?

  Smerter er en af de største årsager til, at folk undgår tandlægen. Men uanset din frygt er der en række succesrige teknikker til at forhindre eller lindre smerte. Vær ikke tilbageholdende med at tale med din tandlæge. Smertebehandling er noget, som en god tandlæge bruger en del tid og umage på ved at forsøge at gøre enhver tandprocedure så behagelig som mulig for dig.

“Mine nye tænder ændrede mit liv dramatisk. Jeg har mere selvtillid, er mere sikker på mig selv. Ser du, jeg kan smile, le og joke, spise ting, som jeg ikke kunne spise tidligere, som æbler og hårde ting.”

Resheemah, 49

Nye tænder samme dag?

I såkaldte immediate behandlinger får du en eller flere nye tænder samme dag, som tandudtrækningen finder sted. Dette kan være en enorm fordel. Det er ikke nødvendigt, at du går med en aftagelig protese for at skjule mellemrummet i dit smil, og du kan reducere antallet af klinikbesøg til et minimum. Implantatet eller implantaterne har stadig brug for tid til at fusionere med dit kæbeben, og du skal undgå at tygge i det respektive område i nogen tid. I de fleste tilfælde får du først en midlertidig krone, bro eller protese og permanente nye tænder senere. Uanset om tænderne er midlertidige eller permanente, vil det dog være svært at kende forskel på dem og dine naturlige, sunde tænder.

Spørg tandlægen eller tandimplantatteamet om omgående tandudskiftning er et muligt valg for dig. Vores produktportefølje, der omfatter avancerede digitale teknologier og arbejdsgange, er lavet til at understøtte denne type behandling.

“Uden mørke kan vi ikke se, hvordan vi skinner. Jeg er taknemmelig over, hvad der er sket for mig.”

Renato, 21

 • Æstetisk smil?

  Intet er mere attraktivt og giver os mere selvtillid end et naturligt og smukt smil. Du ønsker måske at få hvidere tænder, bedre regulerede tænder, stoppe parodontose eller få udfyldt et tandmellemrum. Vi er en førende leverandør inden for æstetisk odontologi, der støtter din tandlæge i at skabe, forbedre og bevare dit smukke smil.

 • Udfordrende sundhedsforhold?

  Er du ramt af særlige medicinske sygdomme som diabetes, eller har du fået strålebehandling i hoved- eller halsregion? Implantatbehandling er også en mulighed for dig. Vi har udviklet en speciel implantatoverflade, som viser stort helingspotentiale under meget udfordrende medicinske forhold. Et klinisk studie, der sammenlignede overfladeydeevnen hos patienter med og uden diabetes, viste, at overfladen fungerede lige godt for begge patientgrupper.1 Det viste også en 100 % succesrate hos bestrålede patienter i randomiserede kliniske forsøg.2

 • Tilstrækkelig knogle til behandling med tandimplantater?

  Hvis du igennem længere tid ikke får udskiftet en mistet tand, eller hvis du lider af periodontitis eller store områder med karies, svækkes dit kæbeben langsomt. I disse tilfælde har du måske ikke tilstrækkelig knogle på dette område til at fiksere et tandimplantat sikkert. Først skal din knogle vokse igen. Til denne såkaldte knogleforstærkningsprocedure tilbyder vi et bredt udvalg af biomaterialer, som din tandlæge kan bruge til at beherske din specifikke udfordring.

 • Digital innovation inden for odontologi?

  Brugen af digitale teknologier er løsningen inden for moderne odontologi og giver fordele for patienter, dentale fagfolk og laboratorier. Tandlæger kan i forvejen planlægge og verificere hvor et tandimplantat skal placeres. Dentallaboratorier designer og fremstiller kroner, broer eller helt nye tandsæt ved hjælp af din munds digitale data. De kan gøre dette i forvejen, så du kan få nye tænder samme dag, som udtrækningen finder sted. Resultaterne ser yderst æstetiske ud, da laboratoriet kan tilpasse restaureringen baseret på din individuelle situation. Digital innovation sætter endda dig og din tandlæge i stand til at kontrollere status for din tand- og mundsundhed og fjernkommunikere. En teknik, der er meget benyttet inden for tandregulering.

  Alle disse teknikker er udviklet for at gøre tandbehandling mere effektiv, praktisk samt tids- og pengebesparende.

“Jeg tror, at hvis vi har det godt med os selv, giver vi det videre til andre. Jeg var ikke tilfreds med mit smil, og vi begyndte at arbejde med gennemsigtige alignere. Denne behandling var gennemgribende, og mit smil er en slags visitkort.”

Lorena, 33

En blidere og hurtigere implantatbehandling?

Der er såkaldte mindre invasive behandlingsmuligheder, som kan være mindre belastende for kroppen og har et potentiale for hurtigere heling. Jo mindre implantatet eksempelvis er, jo mindre belaster det normalt kroppen ved indsætning, og jo hurtigere kan det hele. Vi har udviklet et specielt implantatmateriale, som gør det muligt at anvende implantater, der er mindre i diameter eller længde, og som stadig tåler alle dine tyggekræfter.

Et dedikeret biomateriale bidrager desuden til periodontal regenerering og sårheling af bløddele. Spørg tandteamet om alle mulighederne.

“Hvornår får du tænder igen, spurgte min datter – jeg kan med sikkerhed sige, at jeg blev genfødt. Det var ren glæde, min ven!"

Marco, 54

 • Gennemsigtige alignere i stedet for wirer og brackets?

  Hvis du ikke er helt tilfreds med dit smil, men ikke er en stor tilhænger af metalskinner, kan gennemsigtige alignere være løsningen for dig. Kun synlige plastikskaller skubber forsigtigt dine tænder i en ny position. Retningen, som tænderne skal flyttes i, bestemmes digitalt, og hele proceduren sker trinvist med en række gennemsigtige alignere.

  Med vores første virtuelle ortodontiske overvågningsløsning kan din tandlæge fjernkontrollere din udvikling, og sammen kan I planlægge aftaletidspunkter mere effektivt.

  Læs mere om gennemsigtige alignere >

 • Vil du af med protesen?

  Proteser kan forårsage smerte og ubehag for ikke at nævne pinlige situationer ved spisning eller tale i det offentlige rum. Siden du har mistet dine tænder, kan du have mistet knoglevolumen, hvilket kan få dig til at se ældre ud og føle dig ældre. Der er ikke længere grund til at lide. Vi har mange forskellige pålidelige, langsigtede løsninger til udskiftning af din protese med nye tænder fikseret på tandimplantater. Se de forskellige muligheder for at få dig til at føle dig selvsikker, tryg og med kontrol over dit smil igen.

 • Er du bange for at miste alle dine tænder?

  Har du i længere tid haft dårlige tænder. Uanset hvor meget du passer på, bliver situationen værre, og du skal snart træffe en beslutning. Der er mange forskellige alternativer til konventionelle proteser. Spørg tandlægen om løsninger med nye tænder fikseret på tandimplantater. Gå trygt fremtiden i møde, og forstil dig hvor dejligt det vil være at spise hvad du har lyst til igen og vise et smukt smil med selvtillid.

“Vi har været uadskillelige, siden vi blev gift for 38 år siden. Så det var ikke let at gå ind i operationsstuen alene. Men jeg fik mine midlertidige nye tænder med det samme. Nu kan jeg nyde lækker mad og smile igen.”

Cao, 60

Er du i tvivl med hensyn til implantater?

Tanken om at have et fremmedlegeme permanent implanteret i munden kan virke afskrækkende. Implantatbehandling er ikke en forsøgsbaseret fremgangsmåde. Det er en veldokumenteret, yderst avanceret tandkirurgisk teknik, der er videnskabeligt testet og anvendt i årtier. Som global pioner inden for odontologiske implantater har vi langsigtet videnskabelig evidens, der viser, at vores produkter virker. Baseret på de forskellige kliniske situationer tilbyder vi en komplet portefølje af tandimplantater i forskellige materialer, diametre, længder og former. Via denne portefølje tilbyder vi din tandlæge alle de elementer, der er nødvendige for at behandle dig baseret på din individuelle situation.

“Efter tre måneder kan jeg nu nyde et rigtigt måltid. Jeg kan stort set spise alt, hvad der er på bordet.”

Adam, 79

Find ud af mere

Referencer

1 Cabrera-Domínguez JJ, Castellanos-Cosano L, Torres-Lagares D, Pérez-Fierro M, Machuca-Portillo G. Clinical performance of titanium-zirconium implants with a hydrophilic surface in patients with controlled type 2 diabetes mellitus: 2-year results from a prospective case-control clinical study. Clin Oral Investig. 2019 Nov
2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/joor.12434 Patients treated with dental implants after surgery and radio-chemotherapy of oral cancer. Heberer S, Kilic S, Hossamo J, Raguse J-D, Nelson K. Rehabilitation of irradiated patients with modified and conventional sandblasted, acid-etched implants: preliminary results of a split-mouth study. Clin. Oral Impl. Res. 22, 2011; 546–551.