Straumann Group for pasienter

Finn ut mer om hva vi kan gjøre for deg.

Tannpleie for deg

Du trenger tannpleie og bør spille en aktiv rolle for å finne den riktige løsningen. Vi er her for deg og fokuserer på dine behov. Finn svar på de viktigste spørsmålene dine, og se hvordan vi dekker pasientenes behov innen behandling, komfort, estetikk og rimelige løsninger.

Vi arbeider sammen med og for eksperter for å styrke pasientpleien. Vi gir tannspesialistene enestående produkter, tjenester og opplæring slik at de kan gi deg pålitelig behandling. Dette er vår visjon Les mer om Straumann Group og hva som inspirerer oss.

 • God tannhelse?

  God tannhelse handler om mer enn bare tannpuss og tanntråd.  Vi leverer løsninger som kan oppdage og behandle tegn på betent tannkjøtt og tannråte i en tidlig fase.  Som pioner innen tannimplantater jobber vi også for god implantathelse.

  Spør tannlegen din om forebyggende tannpleie.

 • Rimelige løsninger?

  Behandling med tannimplantat er en lønnsom, investering for resten av livet. Men, har du råd til det? Vi i Straumann Group forener flere merkevarer og tilbyr den mest komplette portefølje innen tannbehandling. Dermed blir høykvalitets behandling rimelig med mer kostnadseffektive alternativer slik at flere pasienter får mulighet til å motta den behandlingen og livskvaliteten de fortjener.

 • Vitenskapelig utprøvd?

  Vitenskapelig kunnskap gjør at vi og tannlegen din vet at våre produkter fungerer. Våre forskere har samarbeidet tett med ledende klinikker, forksningsinstitutter og universiteter helt siden vi ble grunnlagt. Resultatet? En økende mengde vitenskapelige og kliniske data som viser at våre produkter fungerer slik vi lover.  Over hundre vitenskapelige artikler i medisinske journaler validerer hvert år ytelsen i produktene våre. Dedikerte eksperter redigerer disse artiklene, og sjekker innholdet grundig før publisering for å kontrollere at innholdet har god kvalitet og er korrekt. Derfor betraktes vi blant tannspesialister som en merkevare man kan stole på.

 • Redd for smerter?

  Smerte er en av de viktigste årsakene til at mange unngår tannlegen. Uansett hva du måtte være redd for, finnes det mange gode teknikker for å forebygge eller lindre smerte. Nøl ikke med å snakke med tannlegen din. Smertebehandling er noe gode tannleger bruker ganske mye tid og arbeid på for å gjøre tannbehandlingen mest mulig behagelig for deg.

«De nye tennene mine forandret livet mitt dramatisk. Jeg er mer selvsikker, tryggere på meg selv. Jeg er i stand til å smile, du vet – le og spøke, spise ting jeg ikke kunne spise, som epler og andre harde matvarer.»

Resheemah, 49

Nye tenner samme dag?

I såkalte umiddelbare inngrep får du én eller flere nye tenner samme dag som tannen trekkes ut. Dette kan være en enorm fordel. Da trenger du ikke en uttakbar protese for å skjule hullet i smilet ditt, og antall tannlegebesøk kan reduseres til et minimum. Det vil fremdeles ta tid før implantatet sammenføyes med kjevebeinet, og du vil måtte unngå å tygge med implantatet en stund. Vanligvis får du først en midlertidig krone, bro eller protese, og senere får du de permanente nye tennene. Uansett om det er midlertidig eller permanent, vil det være vanskelig å se at du ikke har de naturlige, friske tennene dine.

Spør tannlegen eller tannimplantatteamet om du kan få en umiddelbar tannerstatning. Produktporteføljen vår inkluderer avanserte digitale teknologier og arbeidsflyter som er laget for å støtte denne typen behandling.

«Uten mørket kan vi ikke se hvordan vi lyser. Jeg er takknemlig for det som skjedde med meg.»

Renato, 21

 • Pent smil?

  Ingenting er mer attraktivt og gir oss mer selvtillit enn et naturlig og vakkert smil. Du vil kanskje ønske deg hvitere tenner, jevnere tenner, stanse tilbaketrekking av tannkjøtt eller erstatte en manglende tann. Siden vi er ledende innen estetisk tannbehandling kan vi hjelpe tannlegen din med å skape, forbedre og opprettholde det vakre smilet ditt.

 • Utfordrende helsetilstand?

  Er du rammet av spesielle medisinske tilstander som diabetes, eller har du fått strålebehandling i hode- eller halsområdet? Implantatbehandling vil også være mulig for deg. Vi har utviklet en spesiell implantatoverflate med stort tilhelingspotensiale for svært utfordrende medisinske tilstander. En klinisk studie som sammenligner resultatet av ulike overflater hos pasienter med og uten diabetes, viste at overflatene gir like gode resultater for begge pasientgruppene.1 Den viste også en suksessrate på 100 % for bestrålte pasienter i en randomisert klinisk studie.2

 • Nok ben til implantatbehandling?

  Hvis du går lenge med en mistet tann uten å erstatte den, eller hvis du lider av periodontitt eller tannråte i store områder, vil kjevebenet over tid reduseres. I så fall vil du kanskje ikke ha nok ben i området til at et tannimplantat kan forankres på en god måte. Først må benet vokse igjen. For denne såkalte benoppbygningen tilbyr vi mange ulike biomaterialer som tannlegen kan bruke til å løse dine spesifikke utfordringer.

 • Digital innovasjon innen tannbehandling?

  Bruken av digitale teknologier er avgjørende for moderne tannbehandling og gir store fordeler for pasienter, tannspesialister og laboratorier. Tannleger kan planlegge og kontrollere på forhånd hvor de skal plassere et tannimplantat. Tannlaboratorier utformer og produserer krone, bro eller et helt nytt tannsett ved hjelp av digitale data om munnen din. Dette kan de gjøre på forhånd slik at du kan få nye tenner den dagen de trekkes ut. Resultatet blir svært estetisk siden laboratoriet kan tilpasse restaureringen ut fra din spesielle situasjon. Digital innovasjon bidrar også til at tannlegen kan kontrollere munnhelsestatusen din og kommunisere med deg, eksternt. En teknikk som brukes mye innen tannregulering.

  Alle disse teknikkene er laget for å gjøre tannbehandlingen mer effektiv og praktisk samt bidra til å spare tid og penger.

«Jeg tror at hvis man har det bra med seg selv, så smitter det over på andre. Jeg var ikke fornøyd med smilet mitt, og vi begynte å jobbe med gjennomsiktige skinner. Denne behandlingen var helt avgjørende for meg, smilet mitt er på en måte visittkortet mitt.»

Lorena, 33

Mer forsiktig og rask implantatbehandling?

Det finnes behandlingsalternativer som er mindre invasive og som dermed er mindre stressende for kroppen og har større potensiale for raskere tilheling. Hvis det for eksempel er snakk om små implantater, blir innsettingen sannsynligvis mindre stressende for kroppen, og tilhelingen skjer også raskere. Vi har utviklet et spesielt implantatmateriale som gjør det mulig å bruke implantater med liten diameter eller lengde som samtidig tåler belastningen som oppstår når du tygger.

I tillegg vil et dedikert biomateriale bidra til regenerering i tannbehandlingen og sårtilheling i mykvevet. Be tannhelseteamet informere om alle alternativer.

«Når skal du få tenner igjen, spurte datteren min – jeg kan med sikkerhet si at jeg ble født på nytt. Det er ren glede, vennen min!»

Marco, 54

 • Klare alignere i stedet for strenger og braketter?

  Hvis du ikke er helt fornøyd med smilet ditt, men heller ikke har lyst på metallregulering, kan klare alignere være en god løsning for deg. Knapt synlige plastskall som forsiktig skyver tennene dine mot sin nye posisjon. Retningen tennene dine må skyves mot, bestemmes digitalt, og hele prosedyren skjer trinnvis med en rekke klare alignere.

  Med vår første virtuelle løsning for overvåking av tannregulering, kan tannlegen din kontrollere fremdriften eksternt, og deretter kan dere samarbeide om å planlegge avtaler mer effektivt.

  Mer informasjon om gjennomsiktige skinner >

 • Bli kvitt proteser?

  Proteser kan medføre smerte og ubehag, for ikke å snakke om pinlige situasjoner når du skal spise eller snakke offentlig. Siden du har mistet tennene dine, har du kanskje mistet benvolum som kan føre til at du ser eldre ut og føler deg eldre. Nå trenger du ikke å lide lengre. Vi har ulike pålitelige langsiktige løsninger for å erstatte protesene dine med nye tenner festet til tannimplantater. Se de ulike mulighetene for å gi deg selvtillit, trygghet og lyst til å smile igjen.

 • Redd for å miste de siste tennene?

  Du har opplevd sviktende tenner over lang tid. Uansett hva du gjør, blir situasjonen verre, og snart må du bestemme deg. Det finnes ulike alternativer til konvensjonelle tannproteser. Spør tannlegen din om løsninger der nye tenner festes til tannimplantater. Gå fremtiden trygt i møte, og tenk på hvor fantastisk det blir når du igjen kan spise hva du vil og smile med selvtillit.

«Vi har vært uatskillelige siden vi giftet oss for 38 år siden. Så det var ikke lett å gå inn på klinikken alene. Men jeg fikk de midlertidige nye tennene mine med én gang. Nå kan jeg kose meg med deilig mat og smile igjen.»

Cao, 60

Usikker på implantater?

Tanken på å ha et fremmedlegeme permanent implantert i munnen kan føles skremmende. Implantatbehandling er imidlertid ikke noen eksperimentell behandling. Det er en utprøvd, moderne medisinsk tannbehandling som er vitenskapelig dokumentert gjennom flere tiår. Som global pioner innen dentalteknologi har vi over lang tid samlet mye vitenskapelig kunnskap som viser at produktene våre fungerer. Basert på de ulike kliniske situasjonene, kan vi tilby en komplett portefølje med tannimplantater i ulike materialer, diametere, lengder og fasonger. Gjennom denne porteføljen kan tannlegen få tilgang til alt som trengs for å behandle akkurat dine tenner.

«Nå etter tre måneder kan jeg nyte et skikkelig måltid. Jeg kan stort sett spise alt som står på bordet.»

Adam, 79

Her får du vite mer

Referanser

1 Cabrera-Domínguez JJ, Castellanos-Cosano L, Torres-Lagares D, Pérez-Fierro M, Machuca-Portillo G. Clinical performance of titanium-zirconium implants with a hydrophilic surface in patients with controlled type 2 diabetes mellitus: 2-year results from a prospective case-control clinical study. Clin Oral Investig. 2019 Nov
2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/joor.12434 Patients treated with dental implants after surgery and radio-chemotherapy of oral cancer. Heberer S, Kilic S, Hossamo J, Raguse J-D, Nelson K. Rehabilitation of irradiated patients with modified and conventional sandblasted, acid-etched implants: preliminary results of a split-mouth study. Clin. Oral Impl. Res. 22, 2011; 546–551.