Straumann Group
för patienter

Ta reda på vad vi kan göra för dig.

Straumann Group
för patienter

Ta reda på vad vi kan göra för dig.

Tandvård för dig

Du behöver tandvård och vill aktivt söka efter rätt lösning. Vi finns här för dig och fokuserar på dina behov. Du kan få svar på dina viktigaste frågor och se hur vi uppfyller patienternas behov när det gäller behandlingar, komfort, estetik och rimliga priser.

Vi arbetar med och för yrkespersonal för bättre patientvård. erbjuder högkvalitativa produkter, tjänster och utbildning för tandvårdspersonal, så att de kan ge dig en gedigen behandling. Det är detta som är vår vision. Läs mer om Straumann Group och vad som inspirerar oss.

Patientberättelse

”Mina nya tänder förändrade mitt liv dramatiskt. Jag känner mig tryggare och har bättre självförtroende. Nu kan jag ju le, skratta och skämta, äta sånt som jag inte kunde äta innan, som äpplen och annan hård mat.”

– Resheemah, 49

Nya tänder samma dag?

Vid så kallad direktbehandling får du en eller flera nya tänder samma dag som tandutdragningen. Detta kan vara en mycket stor fördel. Du behöver inte använda en avtagbar protes för att dölja gluggen när du ler och kan minimera antalet tandläkarbesök. Men det krävs tid för att ett implantat ska förankras i käkbenet och du kommer att behöva undvika att tugga med den delen av käken under en viss tid. I de flesta fall får du först en tillfällig krona, bro eller protes innan du får din permanenta tand. Men oavsett om lösningen är tillfällig eller permanent, kommer det att vara svårt att se någon skillnad jämfört med dina egna, friska tänder.

Fråga din tandläkare eller din tandimplantatsklinik om du kan få tandersättning direkt. Vår produktportfölj bygger på avancerad, digital teknik och arbetsflöden som är utformade för att stödja sådan behandling.

Ta reda på mer om ”Digital innovation inom tandvården” >

Patientberättelse

”Utan livets mörka stunder vet vi inte hur fantastiskt livet kan vara. Jag är tacksam för vad jag har gått igenom.”

– Renato, 21

Patientberättelse

”Jag tror att om vi accepterar oss själva, så smittar det av sig. Jag var inte nöjd med hur mitt leende såg ut och jag började använda genomskinliga aligners. Behandlingen var helt avgörande för mig, eftersom mitt leende är lite av ett visitkort.”

– Lorena, 33

Skonsammare och snabbare implantatbehandling?

Det finns så kallade minimalinvasiva behandlingsalternativ, som kan vara mindre belastande för kroppen och eventuellt ger snabbare läkning. Till exempel, ju mindre implantat, desto mindre belastning för kroppen i samband med insättningen och desto snabbare kan det läka. Vi har utvecklat ett särskilt implantatmaterial som gör det möjligt att använda implantat med liten diameter eller längd, samtidigt som de tål dina tuggkrafter.

Dessutom finns det särskilda biomaterial som främjar vävnadsläkning kring tänderna och sårläkning i mjukvävnad. Fråga din tandvårdspersonal vilka alternativ som finns.

Patientberättelse

””När jag ska du få dina nya tänder”, frågade min dotter. – Jag kan uppriktigt säga att det var att som att bli pånyttfödd. Det är verkligen ren lycka!”

– Marco, 54

Patientberättelse

”Vi har varit oskiljaktiga sedan vi gifte oss för 38 år sedan. Så det var inte enkelt att gå igenom en operation ensam. Men jag fick min tillfälliga nya tand direkt. Nu kan jag njuta av god mat och le igen.”

– Cao, 60

Osäker på implantat?

Tanken på att ha en främmande kropp permanent inopererad i munnen kan kännas skrämmande. Men implantatbehandling är inte en experimentell metod. Det är välbeprövad, avancerad medicinsk tandteknik som har testats vetenskapligt och använts i årtionden. Som världsledande pionjär inom tandimplantatteknik, har vi många års vetenskapliga bevis på att våra produkter fungerar. Eftersom de kliniska förutsättningarna varierar i varje enskilt fall, erbjuder vi en fullständig produktportfölj med olika material, diametrar, längder och former. Med den produktportfölj erbjuder vi din tandläkare alla de komponenter som behövs för att behandla dig efter dina behov.

Patientberättelse

”Nu efter tre månader kan jag njuta av en riktig måltid. Jag kan egentligen äta vad jag vill.”

– Adam, 79

Frågor? Kontakta oss.

Ange ovanstående kod en gång till
Dataanvändningsavtal*

Läs vårt sekretessmeddelande.