Straumann Group för patienter

Ta reda på vad vi kan göra för dig.

Tandvård för dig

Du behöver tandvård och vill aktivt söka efter rätt lösning. Vi finns här för dig och fokuserar på dina behov. Du kan få svar på dina viktigaste frågor och se hur vi uppfyller patienternas behov när det gäller behandlingar, komfort, estetik och rimliga priser.

Vi arbetar med och för yrkespersonal för bättre patientvård. erbjuder högkvalitativa produkter, tjänster och utbildning för tandvårdspersonal, så att de kan ge dig en gedigen behandling. Det är detta som är vår vision. Läs mer om Straumann Group och vad som inspirerar oss.

 • Hålla tänderna friska?

  Hålla tänderna friska handlar inte bara om att borsta tänderna och använda tandtråd.  Vi erbjuder lösningar för att upptäcka och behandla tecken på tandköttsinflammation och karies på ett tidigt stadium.  Som pionjär för tandimplantatteknik uppmuntrar vi dig även att hålla dina implantat friska.

  Fråga din tandläkare om förebyggande tandvård.

 • Prisvärda lösningar?

  Tandimplantatbehandling är en värdefull investering för livet. Men har du råd med det? Straumann Group står bakom många varumärken och har det bredaste produktsortimentet inom tandvård. Detta gör att högkvalitativ behandling kan erbjudas till ett rimligt pris med kostnadseffektiva alternativ, så att fler patienter kan få den vård och livskvalitet de förtjänar.

 • Vetenskapligt bevisat?

  De vetenskapliga bevisen gör att både vi och din tandläkare känner oss trygga med att produkterna fungerar. Sedan företaget grundades har våra forskningsteam haft ett nära samarbete med ledande kliniker, forskningsinstitut och universitet. Resultatet? En tilltagande mängd vetenskapliga och kliniska data bevisar att våra produkter fungerar som vi lovar.  Varje år valideras produkternas prestanda genom över hundra vetenskapliga artiklar i medicinska tidskrifter. Artiklarna skrivs av ämnesspecialister och för att säkerställa att de håller hög kvalitet och är korrekta, genomgår de en kritisk granskning av andra experter innan de publiceras. Därför anses vi vara ett tryggt och beprövat varumärke inom tandvård.

 • Rädd för smärta?

  Smärta är en av de största anledningarna till att folk undviker att gå till tandläkaren. Men även om du är rädd, finns det en rad olika framgångsrika tekniker för att förhindra eller lindra smärta. Tveka inte att kontakta din tandläkare. En bra tandläkare lägger ganska mycket tid och arbete på smärthantering, så att din tandvårdsbehandling blir så behaglig som möjligt.

”Mina nya tänder förändrade mitt liv dramatiskt. Jag känner mig tryggare och har bättre självförtroende. Nu kan jag ju le, skratta och skämta, äta sånt som jag inte kunde äta innan, som äpplen och annan hård mat.”

Resheemah, 49

Nya tänder samma dag?

Vid så kallad direktbehandling får du en eller flera nya tänder samma dag som tandutdragningen. Detta kan vara en mycket stor fördel. Du behöver inte använda en avtagbar protes för att dölja gluggen när du ler och kan minimera antalet tandläkarbesök. Men det krävs tid för att ett implantat ska förankras i käkbenet och du kommer att behöva undvika att tugga med den delen av käken under en viss tid. I de flesta fall får du först en tillfällig krona, bro eller protes innan du får din permanenta tand. Men oavsett om lösningen är tillfällig eller permanent, kommer det att vara svårt att se någon skillnad jämfört med dina egna, friska tänder.

Fråga din tandläkare eller din tandimplantatsklinik om du kan få tandersättning direkt. Vår produktportfölj bygger på avancerad, digital teknik och arbetsflöden som är utformade för att stödja sådan behandling.

”Utan livets mörka stunder vet vi inte hur fantastiskt livet kan vara. Jag är tacksam för vad jag har gått igenom.”

Renato, 21

 • Estetiskt leende?

  Inget är mer attraktivt och ger oss mer självförtroende än ett naturligt och vackert leende. Du kanske vill ha vitare tänder, jämnare tänder, förhindra att tandköttet dras tillbaka, eller fylla en tandglugg. Vi är en ledande leverantör inom estetisk tandvård och hjälper din tandläkare att skapa, förbättra och behålla ditt vackra leende.

 • Problematiska hälsotillstånd?

  Har du särskilda medicinska problem, som diabetes, eller har du genomgått strålningsterapi i huvud- eller halsregionen? Implantatbehandling är möjligt även för dig. Vi har utvecklad en särskild implantatyta som har visats ha betydande läkningspotential under väldigt problematiska medicinska tillstånd. En klinisk studie som jämförde ytprestandan hos patienter med och utan diabetes, visade att ytan har samma prestanda i båda patientgrupperna.1 Den gav även lyckade resultat hos 100% av strålningspatienterna i en randomiserad klinisk prövning.2

 • Tillräckligt med käkben för implantatbehandling?

  Om det tar lång tid innan du ersätter en förlorad tand eller om du lider av tandlossning eller har karies i stora områden, blir käkbenet långsamt bli tunnare. I så fall kanske du inte har tillräckligt med käkben för att tandimplantatet ska kunna förankras ordentligt. Först måste benvävnaden växa igen. För denna så kallade benförstärkningsprocedur erbjuder vi ett stort antal olika biologiska material som tandläkaren kan använda för att få bukt med just dina svårigheter.

 • Digital innovation inom tandvården?

  Användning av digital teknik är nyckeln till modern tandvård och ger fördelar för både patienterna, tandvårdspersonalen och laboratorierna. Tandläkarna kan planera och bekräfta tandimplantatets position i förväg. Tandtekniska laboratorier utformar och tillverkar din krona, bro eller helprotes med hjälp av digitala data för din mun. Detta kan göras i förväg, så att du kan få dina nya tänder samma dag som tandutdragningen. Det estetiska resultatet blir väldigt bra, eftersom laboratoriet kan anpassa restaureringen till just dina förutsättningar. Digital innovation ger dessutom dig och din tandläkare möjlighet att kontrollera och diskutera din tandhälsa på distans. Detta är en metod som används flitigt för tandreglering.

  Alla dessa tekniker har utformats för att göra tandvården smidigare och effektivare och kan hjälpa dig att spara både tid och pengar.

”Jag tror att om vi accepterar oss själva, så smittar det av sig. Jag var inte nöjd med hur mitt leende såg ut och jag började använda genomskinliga aligners. Behandlingen var helt avgörande för mig, eftersom mitt leende är lite av ett visitkort.”

Lorena, 33

Skonsammare och snabbare implantatbehandling?

Det finns så kallade minimalinvasiva behandlingsalternativ, som kan vara mindre belastande för kroppen och eventuellt ger snabbare läkning. Till exempel, ju mindre implantat, desto mindre belastning för kroppen i samband med insättningen och desto snabbare kan det läka. Vi har utvecklat ett särskilt implantatmaterial som gör det möjligt att använda implantat med liten diameter eller längd, samtidigt som de tål dina tuggkrafter.

Dessutom finns det särskilda biomaterial som främjar vävnadsläkning kring tänderna och sårläkning i mjukvävnad. Fråga din tandvårdspersonal vilka alternativ som finns.

”När ska du få dina nya tänder”, frågade min dotter. – Jag kan uppriktigt säga att det var att som att bli pånyttfödd. Det är verkligen ren lycka!”

Marco, 54

 • Clear aligners istället för tandställning och räls?

  Om du inte är helt nöjd med ditt leende och inte heller är så förtjust i tandställningar av metall, kan clear aligners vara något för dig. Nästan osynliga plastskenor trycker försiktigt på dina tänder tills de är på plats. Dina tänder flyttas i en riktning som fastställs digitalt och hela processen sker stegvis med hjälp av en serie clear aligners.

  Vår första virtuella övervakningslösning för tandreglering gör att din tandläkare kan kontrollera din utveckling på distans och ni kan boka in dina besök tillsammans på ett effektivt sätt.

  Ta reda på mer om clear aligners >

 • Bli av med tandproteserna?

  Tandproteser kan ge smärta och obehag, för att inte tala om pinsamma situationer under måltider och samtal på allmänna platser. Nu när du saknar tänder, kan din benvolym ha minskat så att du nu ser äldre ut eller känner dig äldre. Men det finns ingen anledning att lida längre. Vi har många olika tillförlitliga, långsiktiga lösningar som kan ersätta dina tandproteser med nya tänder som fixeras på tandimplantat. Titta på vilka möjligheter som finns för att du ska känna dig trygg, säker och bekväm med ditt leende igen.

 • Rädd att du ska förlora dina tänder?

  Du besväras sedan länge av att tänder saknas. Vad du än försöker blir situationen värre och snart måste du fatta ett beslut. Det finns många olika alternativ till konventionella tandproteser. Fråga din tandläkare vilka lösningar som finns för nya tänder som fixeras på tandimplantat. Se ljust på framtiden – tänk vad härligt det vore att äta vad du vill igen och ha ett vackert leende som ger självförtroende.

”Vi har varit oskiljaktiga sedan vi gifte oss för 38 år sedan. Så det var inte enkelt att gå igenom en operation ensam. Men jag fick min tillfälliga nya tand direkt. Nu kan jag njuta av god mat och le igen.”

Cao, 60

Osäker på implantat?

Tanken på att ha en främmande kropp permanent inopererad i munnen kan kännas skrämmande. Men implantatbehandling är inte en experimentell metod. Det är välbeprövad, avancerad medicinsk tandteknik som har testats vetenskapligt och använts i årtionden. Som världsledande pionjär inom tandimplantatteknik, har vi många års vetenskapliga bevis på att våra produkter fungerar. Eftersom de kliniska förutsättningarna varierar i varje enskilt fall, erbjuder vi en fullständig produktportfölj med olika material, diametrar, längder och former. Med den produktportfölj erbjuder vi din tandläkare alla de komponenter som behövs för att behandla dig efter dina behov.

”Nu efter tre månader kan jag njuta av en riktig måltid. Jag kan egentligen äta vad jag vill.”

Adam, 79

Upptäck mer

Referenser

1 Cabrera-Domínguez JJ, Castellanos-Cosano L, Torres-Lagares D, Pérez-Fierro M, Machuca-Portillo G. Clinical performance of titanium-zirconium implants with a hydrophilic surface in patients with controlled type 2 diabetes mellitus: 2-year results from a prospective case-control clinical study. Clin Oral Investig. 2019 Nov
2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/joor.12434 Patients treated with dental implants after surgery and radio-chemotherapy of oral cancer. Heberer S, Kilic S, Hossamo J, Raguse J-D, Nelson K. Rehabilitation of irradiated patients with modified and conventional sandblasted, acid-etched implants: preliminary results of a split-mouth study. Clin. Oral Impl. Res. 22, 2011; 546–551.