Straumann Group – potilaille

Tutki lisää, miten voimme auttaa sinua.

Hammashoitoa juuri sinulle

Tarvitsetko hammashoitoa ja etsitkö aktiivisesti sinulle parhaiten sopivaa ratkaisua? Tuotteemme ja palvelumme suunnitellaan potilaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan. Seuraavassa on vastauksia tärkeimpiin kysymyksiin, ja kuvauksia menetelmistä, joilla täytämme potilaiden hoitoa, mukavuutta, estetiikkaa ja hintaa koskevat tarpeet.

Kehitämme hammashoitoa yhteistyössä ammattilaisten kanssa ja heitä varten. Tarjoamme hammashoidon ammattilaisten käyttöön huippulaadukkaat tuotteet, palvelut ja koulutuksen, joiden avulla he pystyvät varmistamaan potilaille luotettavat hoidot. Tämä on visiomme. Lue lisää Straumann Group -konsernista ja siitä, mikä meitä inspiroi.

 • Huolehditko hampaittesi terveydestä?

  Suuterveydestä huolehtimiseen tarvitaan muutakin kuin hampaiden harjausta ja hammaslangan käyttöä.  Straumann toimittaa ratkaisuja, joiden avulla ientulehduksen ja hammasmädän merkit voidaan tunnistaa ja hoitaa varhaisessa vaiheessa.  Koska olemme hammasimplanttihoidon edelläkävijöitä, vaalimme myös tavoitetta pitää potilaiden implantit terveinä.

  Kysy ehkäisevästä hammashoidosta hammaslääkäriltäsi.

 • Haluatko tietää edullisista ratkaisuista?

  Hammasimplantti on kannattava, elämänmittainen sijoitus. Mutta onko se liian kallista? Straumann Group -konserniin kuuluu lukuisia tuotemerkkejä, ja meillä on maailman täydellisin hammashoitotuotteiden valikoima. Siksi pystymme tarjoamaan edellisesti korkealaatuista implanttihoitoa ja kustannustehokkaita vaihtoehtoja, jotta yhä useampi potilas saa ansaitsemansa hoidon ja elämänlaadun.

 • Onko hoitojen tehosta tieteellistä näyttöä?

  Tieteellisen näytön ansiosta me ja hammaslääkärit voivat luottaa siihen, että tuotteemme toimivat. Tutkimustiimimme on tehnyt yhtiön perustamishetkestä lähtien tiivistä yhteistyötä johtavien klinikoiden, tutkimusinstituuttien ja yliopistojen kanssa. Tulos? Yhä kasvava määrä tieteellistä ja kliinistä tutkimustietoa osoittaa, että tuotteemme toimivat niin kuin niiden kuuluu.  Vuosittain yli sata lääketieteellisissä aikakauslehdissä julkaistua artikkelia vahvistavat tuotteidemme tehon. Näiden artikkelien kirjoittajat ovat alan asiantuntijoita, ja artikkelien virheettömyys ja laatu tarkistutetaan toisilla asiantuntijoilla ennen julkaisua. Siksi meitä pidetään hammashoitotuotteiden luotettavimpana toimittajana.

 • Pelottaako kipu?

  Kipu on yleisin syy hammaslääkärin välttämiseen. On kuitenkin olemassa monia tehokkaita menetelmiä, joilla kipua voidaan estää tai lievittää. Kerro rohkeasti asiasta hammaslääkärillesi. Jokainen hyvä hammaslääkäri käyttää riittävästi aikaa kivunlievitykseen ja haluaa varmistaa, että hammashoito on potilaille mahdollisimman miellyttävää.

“Uusilla hampailla on valtava vaikutus elämääni. Itseluottamukseni parani ja tunnen oloni varmemmaksi. Hymyilen, nauran ja vitsailen, ja syön kaikenlaista, mistä en aiemmin voinut uneksiakaan, kuten omenoita ja muuta kovaa pureskeltavaa.”

Resheemah, 49

Uudet hampaat saman päivän aikana?

Välittömissä toimenpiteissä potilas saa yhden tai useamman uuden hampaan samana päivänä kun hammas tai hampaat poistetaan. Tästä voi olla valtavasti hyötyä. Poistetun hampaan jättämää aukkoa ei tarvitse piilottaa irtoproteesin avulla, ja samalla voidaan vähentää hammaslääkärikäyntejä. Implantin (tai implanttien) on kuitenkin voitava kiinnittyä leukaluuhun, ja siksi on vältettävä pureskelua uusien implanttien alueella. Useimmiten potilaalle valmistetaan ensin tilapäinen kruunu, silta tai proteesi, ja pysyvät uudet hampaat kiinnitetään myöhemmin. Sekä väliaikaiset että pysyvät hampaat näyttävät kuitenkin yhtä aidoilta, ja niitä tuskin erottaa luonnollisista, terveistä hampaista.

Kysy hammaslääkäriltäsi tai implanttihoitotiimiltäsi, onko välitön hampaan korvaaminen sopiva vaihtoehto sinulle. Edistyksellisiä digitaalisia tekniikoita ja työnkulkuja sisältävä tuotevalikoimamme on suunniteltu tällaisten hoitojen tukemiseen.

“Ilman pimeyttä emme voisi loistaa. Olen kiitollinen siitä, mitä minulle tapahtui.”

Renato, 21

 • Haluatko esteettisen hymyn?

  Mikään ei ole viehättävämpää ja lisää itseluottamusta paremmin kuin luonnollinen ja kaunis hymy. Haluatko valkoisemmat tai suoremmat hampaat, tai haluatko ehkä estää ienten vetäytymisen tai täyttää hampaiden välissä olevan raon? Straumann kuuluu esteettisen hammashoidon markkinajohtajiin. Me autamme hammaslääkäreitä luomaan ja ylläpitämään potilaiden hymyjä

 • Aiheuttaako terveydentilasi ongelmia?

  Onko sinulla hammasterveyteen vaikuttava sairaus, kuten diabetes, tai oletko saanut sädehoitoa pään tai kaulan alueelle? Implanttihoito on mahdollinen myös sinulle. Olemme kehittäneet implantteja varten erikoisvalmisteisen pinnoitemateriaalin, jonka on osoitettu edistävän paranemista erittäin haastavien sairauksien yhteydessä. Kliinisessä tutkimuksessa vertailtiin implanttipinnoitteen vaikutusta potilaille, joista osalla oli diabetes ja osalla ei ollut. Pinnoite toimi yhtä hyvin kummassakin potilasryhmässä.1 Satunnaistetussa kliinisessä tutkimuksessa saatiin myös 100 %:n onnistumisaste säteilyhoitoa saaneilla potilailla.2

 • Riittääkö luun määrä implanttihoitoon?

  Jos irronneen hampaan korvaaminen pitkittyy tai potilaalla on parodontiitti tai vaikea hammaskaries, leukaluu alkaa hitaasti heikentyä. Tällöin voi olla, että luun määrä ei riitä implantin turvalliseen ankkurointiin. Ensin on saatava luu kasvamaan takaisin. Me pystymme tarjoamaan hammaslääkärillesi runsaasti erilaisia yksilölliset tarpeet täyttäviä biomateriaaleja luun lisäystoimenpidettä varten.

 • Mitä ovat hammashoidon digitaaliset innovaatiot?

  Digitaaliteknologian käyttäminen on keskeistä modernille hammashoidolle, ja se hyödyttää yhtä lailla potilaita kuin hammashoidon ammattilaisia ja laboratorioita. Hammaslääkärit voivat suunnitella ja tarkistaa hammasimplantin kiinnityskohdan etukäteen. Hammaslaboratoriot käyttävät suusta saatuja digitaalisia tietoja suunnitellessaan ja valmistaessaan kruunun, sillan tai kokonaisen hampaiston. Tämä voidaan tehdä etukäteen niin, että potilas saa uudet hampaat samana päivänä kun edelliset hampaat poistetaan. Tulokset ovat erittäin esteettisiä, koska laboratoriot voivat räätälöidä restauraatiot kunkin potilaan yksilöllisen tilanteen mukaan. Digitaaliset innovaatiot mahdollistavat myös potilaan ja hammaslääkärin yhteydenpidon ja hammashuollon etänä. Tätä tekniikkaa käytetään jatkuvasti hampaiden oikomistoimenpiteissä.

  Kaikki nämä tekniikat tekevät hammashoidosta tehokkaampaa ja kätevämpää, ja auttavat säästämään aikaa ja rahaa.

“Uskon, että itseluottamus vaikuttaa ympäristöön. En ollut tyytyväinen hymyyni ja aloitimme oikomishoidon läpinäkyvillä kalvoilla. Hoito oli keskeisen tärkeä minulle, sillä hymyni on käyntikorttini.

Lorena, 33

Lempeämpää ja nopeampaa implanttihoitoa?

Saatavana on vähemmän kajoavia ratkaisuja, jotka eivät rasita elimistöä ja saattavat nopeuttaa parantumista. Esimerkiksi implantin koko voi vaikuttaa. Mitä pienempi implantti, sitä vähemmän sen asentaminen yleensä kuormittaa elimistöä, ja myös paraneminen on nopeampaa. Olemme kehittäneet implantteja varten erikoismateriaalin, jonka avulla implanttien läpimittaa tai pituutta voidaan pienentää ja silti varmistaa, että ne kestävät hyvin pureskelusta aiheutuvan kuormituksen.

Lisäksi käytämme biomateriaalia, joka edistää implanttia ympäröivän ikenen kiinnittymistä ja pehmytkudoksen paranemista haavan kohdalla. Kysy vaihtoehdoista hammashoitotiimiltäsi.

"Tyttäreni kyseli, milloin minulla olisi taas hampaat suussa. Tuntui kuin olisin saanut uuden elämän. Tämä on pelkkää iloa, ystäväni!”

Marco, 54

 • Haluatko läpinäkyvät oikomiskalvot hammasrautojen sijasta?

  Etkö ole täysin tyytyväinen hymyysi, mutta metalliset hammasraudat eivät houkuttele? Läpinäkyvät oikomiskalvot voivat olla sinulle sopiva ratkaisu. Lähes täysin huomaamattomat muovikuoret työntävät hampaitasi lempeästi uuteen asentoon. Hampaiden siirtymissuunta määritetään digitaalisesti, ja oikomiskalvoja vaihdetaan oikomishoidon edetessä.

  Straumannin ensimmäinen virtuaalinen oikomishoidon seurantaratkaisu mahdollistaa sen, että hammaslääkäri voi tarkkailla oikomishoidon edistymistä etänä. Näin voitte yhdessä sopia hammaslääkärikäyntien ajankohdista entistä tehokkaammin.

  Lue lisää läpinäkyvistä oikomiskalvoista >

 • Haluatko päästä eroon proteeseista?

  Hammasproteesit voivat aiheuttaa kipua tai olla epämukavat, ja ne voivat joskus aiheuttaa nolostuttavia tilanteita aterialla tai puhuessa. Jos omia hampaita ei ole, leukaluu on voinut heikentyä niin, että näytät ja tunnet olevasi ikäistäsi vanhempi. Älä enää kärsi turhaan. Straumannilla on useita luotettavia pitkäikäisiä ratkaisuja proteesien korvaamiseen uusilla hampailla, jotka kiinnitetään implantteihin. Katso, miten voit taas tuntea olosi itsevarmaksi ja turvalliseksi. Palauta hymy kasvoillesi!

 • Pelottaako, että jäät ilman hampaita?

  Hampaittesi kunto on saattanut heikentyä jo pidemmän aikaa. Mikään hoito ei auta. Tilanne pahenee, ja sinun on pian tehtävä päätös. Perinteisille hammasproteeseille on olemassa lukuisia vaihtoehtoja. Kysy hammaslääkäriltäsi ratkaisuista, joissa uudet hampaat kiinnitetään implanttien päälle. Katso luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja kuvittele, miten mahtavaa olisi taas syödä mitä haluat, ja väläyttää kaunis ja itsevarma hymy.

“Olemme olleet erottamattomat siitä lähtien, kun menimme naimisiin 38 vuotta sitten. Ei ollut helppoa mennä leikkaukseen yksin. Sain kuitenkin uudet tilapäiset hampaat saman tien. Nyt voin nauttia hyvästä ruuasta ja hymyillä vapaasti.

Cao, 60

Etkö ole varma hammasimplanttien turvallisuudesta?

Vieraan esineen asentaminen pysyvästi suuhun voi tuntia hämmentävältä. Implanttihoito ei kuitenkaan ole sattumanvarainen tai kokeellinen menetelmä. Se on hyvin tutkittu ja lääketieteellisesti todistettu huippuluokan hoitomenetelmä, jota on käytetty vuosikymmenien ajan. Olemme hammasimplanttihoidon edelläkävijöitä, ja meillä on pitkältä aikaväliltä tieteellistä näyttöä siitä, että tuotteemme toimivat. Tuotekansiossamme on täydellinen valikoima materiaaleja, läpimittoja, pituuksia ja muotoja erilaisiin implanttihoitotilanteisiin. Tästä kansiosta hammaslääkärit voivat valita tarvittavat tuotteet niin, että jokainen potilas saa oikeaa hoitoa yksilöllisen tilanteensa mukaan.

“Kolmen kuukauden odottelun jälkeen voin nyt taas nauttia kunnon aterian. Voin syödä käytännössä kaikkea, mitä on tarjolla.”

Adam, 79

Tutustu lisää

Viitekirjallisuus:

1 Cabrera-Domínguez JJ, Castellanos-Cosano L, Torres-Lagares D, Pérez-Fierro M, Machuca-Portillo G. Clinical performance of titanium-zirconium implants with a hydrophilic surface in patients with controlled type 2 diabetes mellitus: 2-year results from a prospective case-control clinical study. Clin Oral Investig. marraskuu 2019
2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/joor.12434 Patients treated with dental implants after surgery and radio-chemotherapy of oral cancer. Heberer S, Kilic S, Hossamo J, Raguse J-D, Nelson K. Rehabilitation of irradiated patients with modified and conventional sandblasted, acid-etched implants: preliminary results of a split-mouth study. Clin. Oral Impl. Res. 22, 2011; 546–551.