Straumann Group – A betegekért

Tudjon meg többet arról, mit tehetünk Önért.

Fogászati ellátás Önre szabva

Fogászati kezelésre van szüksége és aktív szerepet szeretne vállalni a legjobb megoldás megtalálásában? Azért vagyunk, hogy biztosítsuk, amire szüksége lehet. Választ adunk legsürgetőbb kérdéseire, és megmutatjuk, hogyan biztosítjuk betegeink igényeinek kielégítését kezelési, kényelmi, esztétikai és anyagi szempontból egyaránt.

Professzionális fogorvosokkal együtt és értük is dolgozunk a még jobb betegellátásért. Kiváló termékeket, szolgáltatásokat és oktatást biztosítunk a fogorvosok számára, így garantálva Önnek az ellátás megbízhatóságát. Ez a legfőbb célunk. Olvasson tovább a Straumann Groupról és arról, hogy mi motivál minket.

 • Egészséges fogak?

  A fogak egészségének megőrzéséhez nem elég rendszeresen fogat mosni és fogselymet használni.  Módszereinkkel a korai fázisban azonosíthatók és kezelhetők a gyulladt vagy szuvas fogak.  És a fogászati implantológia úttörőiként azért is mindent megteszünk, hogy implantátumait egészségesen tartsuk.

  A preventív fogászati módszerekről érdeklődjön fogorvosánál.

 • Elérhető megoldások?

  A fogászati implantációs kezelés olyan élethosszig tartó beruházás, amelyre érdemes pénzt áldozni. De tényleg megengedheti ezt magának Ön is? A Straumann Group számos márkát egyesít, és a lehető legátfogóbb fogászati portfóliót kínálja. Ennek köszönhetően magas minőségű kezeléseink elérhetőbbek, és a költségkímélő lehetőségek több beteg számára teszik lehetővé, hogy olyan kezelést kapjanak, amit megérdemelnek.

 • Tudományosan bizonyított?

  Mivel termékeink hatásosságát tudományos bizonyítékok támasztják alá, biztosak vagyunk abban, hogy ezek működnek – ahogy fogorvosa is biztos lehet ebben. Kutatócsoportjaink a vállalat megalapítása óta szoros együttműködésben dolgoznak a vezető kórházakkal, kutatóintézetekkel és egyetemekkel. Ennek eredményeként tudományos és klinikai adatok folyamatosan bővülő tárháza igazolja, hogy termékeink úgy működnek, ahogy azt ígérjük.  Minden évben több mint száz tanulmány támasztja alá termékeink teljesítményét. Ezen tanulmányokat elhivatott szakértők jegyzik, az eredmények minőségét és helytállóságát pedig újabb szakértők ellenőrzik a megjelenés előtt. Ennek köszönhető, hogy a legmegbízhatóbb fogászati márkának számítunk.

 • Aggódik a fájdalom miatt?

  A fájdalomtól való félelem a legfőbb ok, ami miatt inkább kerüljük a fogorvost. Pedig nincs ok aggodalomra, rengeteg sikeres módszer létezik a fájdalom megelőzésére vagy megszüntetésére. Bátran kérdezze erről fogorvosát. A fájdalom kezelése olyan terület, amellyel minden jó fogász sokat foglalkozik, igyekezve a fogászati beavatkozásokat olyan kényelmessé tenni, amennyire csak lehetséges.

„Az új fogaim rendkívüli módon megváltoztatták az életemet. Magabiztosabb és bizakodóbb vagyok. Nyugodtan mosolygok, nevetek, viccelődök, és olyan dolgokat eszem, amiket korábban nem tudtam, például almát és más keményebb falatokat.”

Resheemah, 49

Új fog egy nap alatt?

Az úgynevezett azonnali helyreállítások során már a fogeltávolítás napján pótoljuk fogait. Ez számos előnnyel jár. Nem kell kivehető protézist viselnie foghiánya elrejtésére, és a fogorvosi látogatások száma is minimálisra csökkenthető. Az implantátumnak ugyanakkor idő kell ahhoz, hogy összeépüljön a csonttal, így egy darabig nem szabadna rágásra használni az érintett területet. A legtöbb esetben először ideiglenes koronát, hidat vagy protézist helyezünk be, és csak később kapja meg állandó új fogait. Azonban függetlenül attól, hogy ideiglenes vagy állandó megoldást alkalmazunk, az eredményt nehéz lesz megkülönböztetni természetes és egészséges fogaitól.

Érdeklődjön fogorvosánál vagy implantológusánál, hogy az azonnali fogpótlás lehetséges-e az Ön esetében. Termékválasztékunk részeként fejlett digitális technológiákkal és munkamenetekkel támogatjuk ezt a fajta kezelést.

„Néha kell egy kis rossz ahhoz, hogy meglássuk az értékeket az életben. A magam részéről hálás vagyok azért, ami velem történt.”

Renato, 21

 • Esztétikus mosoly?

  Semmi sem szebb, és semmi sem tesz magabiztosabbá a természetes, gyönyörű mosolynál. Fehérebb vagy jobban illeszkedő fogakra vágyik, netán az ínysorvadást szeretné megállítani, vagy egy foghiányt pótolni? Az esztétikai fogászat egyik vezető szolgáltatója vagyunk, így fogorvosa a támogatásunkkal gyönyörű mosolyt adhat Önnek, amelynek szépségét segíthet fokozni és megőrizni is.

 • Kihívást jelentő egészségi körülmények?

  Különleges egészségi problémája van, például cukorbeteg, vagy a fejet és a nyakat érintő sugárkezelésen esett át? Az Ön esetében is lehetséges az implantációs kezelés! Az általunk kifejlesztett különleges implantátumfelszín széleskörű gyógyulási potenciált tesz lehetővé összetett egészségi problémák esetében is. Egy klinikai vizsgálat során, amely cukorbeteg és nem cukorbeteg páciensek kapcsán vizsgálta a felszín teljesítményét, megmutatták, hogy a fejlesztés mindkét betegcsoportban egyformán jól működik.1 Egy másik randomizált klinikai kísérletben pedig 100 százalékosan sikeresnek bizonyult a besugárzáson átesett betegeknél is.2

 • Van elég csont az implantációs kezeléshez?

  Amennyiben kihullott foga helyére nem ültetnek be újat, fogágybetegségben szenved vagy nagy területeken érinti a szuvasodás, állcsontja lassan leépülhet. Ezekben az esetekben nem biztos, hogy lesz elég csont a kérdéses területen az implantátum biztonságos rögzítéséhez. Ehhez először a csont bővítését kell biztosítani. Úgynevezett csontaugmentációs eljárásunk keretében biokompatibilis anyagok széles választékát kínáljuk fogorvosa számára pontosan ennek a specifikus problémának a megoldására.

 • Digitális innováció a fogászatban?

  A digitális technológiák kulcsfontosságúak a modern fogászati ellátásban, és számos előnyt biztosítanak a betegek, a fogorvosok és a laboratóriumok számára egyaránt. A fogászok előre megtervezhetik és ellenőrizhetik a fogászati implantátum leendő helyét. A fogászati laboratóriumok az Ön szájának digitális adatai alapján alakítják ki és gyártják le a koronákat, a hidakat vagy akár egy teljes fogsort. Ezt előre is megtehetik, így Ön akár már a fogeltávolítás napján megkaphatja új fogait. A végeredmény rendkívül esztétikus, mivel a laboratórium az egyéni igényeknek megfelelően alakítja ki a helyreállításokat. A digitális innováció azt is lehetővé teszi, hogy fogorvosa távolról ellenőrizze szájának egészségét és így konzultáljon Önnel. Ezt a kapcsolattartást különösen gyakran alkalmazzák a fogszabályozási kezelések során.

  Mindezen újítások eredményeként a fogászati kezelések hatékonyabbak, kényelmesebbek és időt, illetve pénzt takarítanak meg Önnek.

„Hiszek abban, hogy ha rendben vagyunk önmagunkkal, ezt mások is megérzik. Nem voltam elégedett a mosolyommal, ezért elkezdtünk láthatatlan fogszabályozókkal dolgozni. Ez a kezelés alapvető jelentőségűnek bizonyult számomra: a mosolyom a névjegyem.”

Lorena, 33

Kíméletesebb és gyorsabb implantáció?

Az úgynevezett kevésbé invazív kezelési lehetőségek kisebb megterhelést okoznak a szervezet számára, és adott esetben gyorsabban is gyógyulhatnak. Kisebb implantátum esetén például enyhébb behelyezés nyomán jelentkezhet stressz, és rövidebb a gyógyulási idő. Kifejlesztettünk egy speciális alapanyagot, amely kisebb átmérőjű és hosszúságú implantátumok létrehozását teszi lehetővé, amelyek kis méretük ellenére is megbirkóznak a rágás során fellépő erőhatásokkal.

Ezen kívül egy erre a célra szolgáló biokompatibilis anyag is segíti a fogíny környéki regenerációt és a lágy szövetek gyógyulását. Az Ön számára elérhető lehetőségekről érdeklődjön fogorvosánál.

„A lányom megkérdezte, hogy mikor lesznek újra fogaim. Bizton állíthatom, hogy újjászülettem. Nincs is ennél jobb, higgye el!”

Marco, 54

 • Láthatatlan fogszabályozás drótok és fém sínek helyett?

  Ha nem teljesen elégedett saját mosolyával, de nem szeretne fém síneket, a láthatatlan fogszabályozást Önnek találták ki. Az alig látható műanyag sínek finoman a megfelelő pozícióba igazgatják fogait. A fogak mozgatási irányát digitális eszközökkel határozzák meg, és az eljárás szakaszosan, láthatatlan fogszabályozósínek sorozata révén zajlik.

  Világelső virtuális fogszabályozási monitorozó rendszerünk révén fogorvosa távolról felügyelheti kezelése haladását, így közösen hatékonyabban tudják meghatározni az orvosi látogatások időpontját.

  Bővebben a láthatatlan fogszabályozásról >

 • Le a műfogsorral?

  A műfogsorok viselése fájdalommal és kényelmetlenséggel járhat, nem is említve azokat a kínos helyzeteket, amelyek egy nyilvános étkezés vagy beszéd közben állhatnak elő. A fogai elvesztése óta ráadásul valószínűleg csontállományából is veszített, amitől idősebbnek tűnhet és annak is érezheti magát. A szenvedésnek azonban vége. Többféle megbízható, hosszú távú megoldást is kínálunk a műfogsor fogászati implantátumokra rögzített fogakkal való helyettesítésére. Ismerkedjen meg a lehetőségekkel, amelyekkel magabiztossá válhat, biztonságban érezheti magát és bármikor bátran mosolyoghat.

 • Aggódik, hogy kihullanak a fogai?

  Régi problémája, hogy fogai sorra mennek tönkre? Bármit is tesz ez ellen, a helyzet nem javul, és rövidesen döntést kell hoznia? Már számos alternatíva létezik a hagyományos műfogsorokon túl. Érdeklődjön fogorvosánál a fogászati implantátumokra rögzített megoldásokról. Készüljön magabiztosan a jövőre, és képzelje el, milyen csodálatos lesz újra azt enni,  amit szeret, és bármikor bátran mosolyogni.

„Elválaszthatatlanok vagyunk, mióta 38 éve összeházasodtunk. Így nem volt könnyű egyedül bemenni a műtőbe. De rögtön megkaptam az új ideiglenes fogaimat, És most élvezhetem a finom ételeket, és újra mosolyoghatok.”

Cao, 60

Bizonytalan az implantátumokkal kapcsolatban?

Sokak számára ijesztő lehet annak ötlete, hogy egy idegen testet örökre beültetnek a szájukba. Az implantációs kezelés azonban nem egy még csak szárnyait próbálgató eljárás, hanem egy bevált, évtizedek óta sikerrel alkalmazott, tudományosan tesztelt, csúcstechnológiás megoldás. Az implantológia egyik globális úttörőjeként hosszú távú tudományos bizonyítékokkal rendelkezünk arra vonatkozóan, hogy termékeink működnek. A különböző klinikai helyzetekhez igazodva fogászati implantátumok széles választékát kínáljuk különféle anyagokból, átmérővel, hosszal és formákban. Ezzel az átfogó portfólióval minden eszközt biztosítunk fogorvosa számára, ami az Ön egyéni igényeinek megfelelő kezeléshez szükséges lehet.

„Három hónap elteltével újra élvezem az evést. Gyakorlatilag bármit ehetek, ami az asztalra kerül.”

Adam, 79

Fedezze fel

Referenciák

1 Cabrera-Domínguez JJ, Castellanos-Cosano L, Torres-Lagares D, Pérez-Fierro M, Machuca-Portillo G. Clinical performance of titanium-zirconium implants with a hydrophilic surface in patients with controlled type 2 diabetes mellitus: 2-year results from a prospective case-control clinical study. Clin Oral Investig. 2019 Nov
2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/joor.12434 A betegeket fogászati implantátummal kezelték szájrák miatti műtétet és radiokemoterápiát követően. Heberer S, Kilic S, Hossamo J, Raguse J-D, Nelson K. Rehabilitation of irradiated patients with modified and conventional sandblasted, acid-etched implants: preliminary results of a split-mouth study. Clin. Oral Impl. Res. 22, 2011; 546–551.