Straumann Group
voor patiënten

Ontdek wat we voor u kunnen doen.

Straumann Group
voor patiënten

Ontdek wat we voor u kunnen doen.

Tandzorg voor u

U heeft een tandheelkundige behandeling nodig en zoekt naar een passende oplossing. Wij zijn er voor u en bieden u oplossingen voor uw specifieke behoeften. Hier vindt u onze antwoorden op uw belangrijkste vragen en ontdekt u hoe we aan de behoeften van patiënten voldoen op het gebied van behandelingen, comfort, esthetiek en betaalbaarheid.

We werken met en voor professionals voor betere patiëntenzorg. We leveren uitstekende producten, diensten en trainingen aan tandheelkundige professionals. Daardoor kunnen zij u adequaat behandelen. Dat is onze visie. Lees meer over de Straumann Group en wat ons inspireert.

Verhaal van een patiënt

“Mijn nieuwe tanden hebben mijn leven ingrijpend veranderd. Ik heb meer zelfvertrouwen, ben zekerder van mezelf. Weet je, ik kan weer lachen en grapjes maken, weer eten wat ik niet meer kon eten, zoals appels en ander hard spul.”

– Resheemah, 49

Nieuwe tanden op dezelfde dag?

Bij een procedure die directe implantatie heet, krijgt u één of meerdere nieuwe tanden op de dag van het trekken van uw oude tanden. Dat kan een enorm voordeel zijn. U hoeft dan geen uitneembare prothese te dragen die het gat in uw glimlach moet verbergen en het aantal bezoeken aan de praktijk is minimaal. Maar het implantaat/de implantaten hebben nog wel tijd nodig om met uw kaakbot te vergroeien. U mag dan een tijdje niet kauwen met het behandelde deel van uw gebit. In de meeste gevallen krijgt u eerst een tijdelijke kroon, brug of prothese en krijgt u de definitieve nieuwe tanden later. Maar zowel bij de tijdelijke als definitieve oplossing zal er haast geen verschil te zien zijn met gezonde natuurlijke tanden.

Vraag uw tandarts of iemand van het implantatieteam of directe tandvervanging een geschikte keuze is voor u. Ons aanbod van producten, inclusief vooruitstrevende digitale technologieën en werkwijzen, is ter ondersteuning van dit soort behandelingen ontworpen.

Lees meer over ‘Digitale vernieuwing in de tandheelkunde’ >

Verhaal van een patiënt

“Zonder duisternis kunnen we niet zien hoe we stralen. Ik ben dankbaar voor wat er met me is gebeurd.”

– Renato, 21

Verhaal van een patiënt

“Ik geloof dat, als we blij zijn met onszelf, dat overslaat op anderen. Ik was niet gelukkig met hoe mijn lach eruitzag en we zijn met transparante aligners aan de slag gegaan. Deze behandeling was essentieel, mijn lach is in feite mijn visitekaartje.”

– Lorena, 33

Een voorzichtigere maar snelle implantatiemethode?

Er zijn ook minder ingrijpende behandelmethoden. Ze brengen meestal minder stress voor het lichaam en een snellere genezing met zich mee. Hoe kleiner een implantaat bijvoorbeeld is, hoe minder stress het inbrengen ervan betekent voor het lichaam en hoe sneller de kaak geneest. We hebben een speciaal implantatiemateriaal ontwikkeld, dat maakt dat implantaten een hele kleine diameter of lengte kunnen hebben, terwijl ze nog wel bestand zijn tegen de krachten die bij het kauwen ontstaan.

Daarbij helpt een speciaal biomateriaal bij de parodontale aangroei en genezing van de weke delen. Informeer bij uw tandartsenpraktijk naar alle mogelijkheden.

Verhaal van een patiënt

“Wanneer krijg je weer tanden? vroeg mijn dochter – ik kan vol vertrouwen zeggen dat ik herboren ben. Het is puur genieten, maat!”

– Marco, 54

Verhaal van een patiënt

“We zijn onafscheidelijk sinds we 38 jaar geleden getrouwd zijn. Dus het was niet gemakkelijk om in m’n eentje de operatiekamer in te gaan. Maar ik kreeg direct mijn tijdelijke nieuwe tanden. Nu kan ik weer genieten van lekker eten en lachen.”

– Cao, 60

Onzeker over implantaten?

Het idee dat er voorgoed een vreemd voorwerp in uw mond geïmplanteerd wordt, kan beangstigend zijn. Maar een behandeling met een implantaat is geen experimentele methode meer. Het is een uitgebreid bewezen, vernieuwende medische tandheelkundige techniek, die wetenschappelijk is getest en al tientallen jaren wordt gebruikt. Als wereldwijde voorloper op het gebied van tandheelkunde hebben we onderbouwd wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat onze producten werken. We hebben een compleet aanbod van tandheelkundige implantaten in verschillende materialen, diameters, lengten en vormen, gebaseerd op de verschillende klinische omstandigheden. Via dit assortiment bieden wij uw tandarts alle onderdelen die nodig zijn om u in uw persoonlijke situatie te behandelen.

Verhaal van een patiënt

“Na drie maanden kan ik nu genieten van een echte maaltijd. Ik kan eigenlijk alles eten wat op tafel staat.”

– Adam, 79

Vragen? Neem contact met ons op.

Typ bovenstaande code over
Overeenkomst gegevensgebruik*

Lees onze privacyverklaring.