U en wij

Straumann Group in vogelvlucht

Al meer dan zes decennia lang gebruiken tandheelkundige professionals over de hele wereld voor hun behandelingen bijna een half miljard producten en onderdelen van Straumann of een merk van de Straumann Group. Als patiënt kent u het merk misschien niet, maar bijna elke tandheelkundige kent Straumann als wereldmarktleider in de tandheelkunde. Wij staan voor topkwaliteit in de tandzorg en onze missie is patiënten meer dan alleen een fraaie glimlach bezorgen. We willen u uw zelfvertrouwen teruggeven.

Als verstrekker van tandheelkundige oplossingen bieden we meer dan eersteklas producten. Tandartsen, klinieken en laboratoria over de hele wereld nemen deel aan onze trainingen, vragen om onze ondersteuning en ons uitgebreide aanbod van diensten.  We worden erkend als een toonaangevende vernieuwer en werken samen met universiteiten, klinieken, onderzoeksinstituten, netwerken en gemeenschappen. Zo verbeteren we de basiszorg. Onze producten, oplossingen en diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen, via een uitgebreid netwerk van distributiepartners en dochterondernemingen.

Vanuit het hoofdkantoor in Basel in Zwitserland verenigt de Straumann Group wereldwijde en internationale merken, die samen staan voor topkwaliteit, topprestaties en vernieuwing in tandheelkundige vervanging, correcties, verfraaiing en digitale technologie. Tot onze merken behoren Straumann, Neodent, Anthogyr, Medentika, ClearCorrect, Dental Wings en andere bedrijven en partners die geheel of gedeeltelijk eigendom zijn.


Onze geschiedenis en visie

Toen Dr. Reinhard Straumann begin 20e eeuw in Zwitserland begon als horlogemaker, kon hij niet weten dat dit de eerste stap was op weg naar een revolutie in de productie van medische hulpmiddelen en naar een bedrijf in tandheelkundige implantaten dat de nummer 1 van de wereld zou worden. 

Hij was een echte pionier en een onderzoeker in hart en nieren. Hij had een grote passie voor topkwaliteit en vernieuwing en wilde steeds de dingen beter maken voor de mensheid. Dit leidde tot ontwikkelingen die veel verder gingen dan horloges maken. Het resultaat was een huwelijk van Zwitserse techniek ondersteund door wetenschap en bewijs met een ontwerp dat uitblonk in precisie, vakmanschap en kwaliteit. 

Tot op heden hebben drie generaties van Straumann-pioniers ons DNA gevormd en de basis gelegd voor moderne tandheelkundige implantologie. Al meer dan zes decennia lang begeven we ons op het terrein van de implantologie. Dit betekent voortdurend de lat hoger leggen, nieuw terrein betreden en kansen creëren; alles om de levenskwaliteit te verbeteren. Vanaf de eerste tandheelkundige implantatie in 1974 tot de nieuwste digitale oplossingen: wij zijn nummer 1 geworden in de wereldwijde productie van tandimplantaten. Daarbij blijven we altijd trouw aan onze kernwaarde: onvoorwaardelijke kwaliteit leveren met de patiënt in gedachten. 

Onze vernieuwingen worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs en het grootste netwerk van tandheelkundige professionals wereldwijd. Door onderzoek, vernieuwing, voortreffelijkheid en onderwijs maken we betere tandheelkundige oplossingen bereikbaar voor meer mensen. Daardoor zien tandheelkundigen en patiënten ons als de gouden standaard van de industrie en het vertrouwde merk in tandheelkunde.

Wat in 1954 begon als een klein Zwitsers familiebedrijf en onderzoeksinstituut, is nu een internationaal bedrijf met meer dan 7600 werknemers en een uitgebreid netwerk van dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 100 landen. Vandaag de dag zijn we een krachtige combinatie van merken met een rijk erfgoed en partners die vernieuwing teweegbrengen in de tandheelkunde. Samen staan we voor wereldwijde excellentie in de tandheelkunde. Onze missie is mensen meer geven dan alleen een fraaiere glimlach, namelijk ook zelfvertrouwen.


Wederzijds vertrouwen

U vertrouwt op uw tandarts en uw tandarts vertrouwt op onze producten, diensten en oplossingen. Dit wederzijdse vertrouwen is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  • Kwaliteit: We willen onvoorwaardelijke kwaliteit leveren die voldoet aan strenge normen, ondersteund door wetenschappelijk bewijs en mechanische tests
  • Vernieuwing: We willen koploper en topspeler zijn, die ideeën omzet in zinvolle en baanbrekende vernieuwingen en dit al meer dan 60 jaar lang, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd
  • Basis: We beschikken over Zwitsers vakmanschap met ultraprecisie en zijn voorloper in orthopedie en tandheelkunde, verenigd met artsen en technici van wereldklasse ten bate van vooruitstrevende tandzorg, van oudsher innig verbonden met het wetenschappelijke en klinische veld.

Vragen? Neem contact met ons op.

Typ bovenstaande code over
Overeenkomst gegevensgebruik*

Lees onze privacyverklaring.