Eersteklas aligner.
Bewezen resultaten.

ClearCorrect®-aligners zijn het ultieme resultaat van tientallen jaren materiaalontwikkeling, onderzoek en innovatie.

Onze eersteklas aligner is het perfecte orthodontische hulpmiddel voor uw praktijk, dankzij ons gepatenteerde drielaagse ClearQuartz™-materiaal en de technologie, het ontwerpproces en de klinische eigenschappen die de aligner vormgeven en personaliseren.

ClearQuartz™ drielaags materiaal

Hoge en rechte trimline

Aanpasbare eigenschappen

Patiëntervaring

*ClearQuartz™ drielaags materiaal is niet in alle markten verkrijgbaar.

ClearQuartz™

Ons toonaangevende drielaagse materiaal biedt een betere orthodontische controle doordat twee lagen veerkrachtige polymeren worden gecombineerd met een elastomere binnenlaag, wat resulteert in een zachte, consistente toepassing van druk.

Terwijl de elastomere binnenlaag constante zachte druk levert, zijn de buitenlagen van ClearQuartz™ opmerkelijk sterk en vier keer zo scheurvast gebleken dan enkellaagse polymeren.1

1 Gegevens beschikbaar.

Duurzaamheid van de kracht in de tijd

Dankzij de unieke eigenschappen van ClearQuartz™ blijft de oorspronkelijke kracht van ClearCorrect®-aligners 10x beter behouden dan die van aligners van concurrenten. Deze grotere duurzaamheid van de kracht leidt tot een efficiëntere tandverplaatsing2 en omdat het materiaal zijn vorm gedurende de hele behandeling goed vasthoudt, is met ClearQuartz™ de tandverplaatsing beter voorspelbaar.3

2 Gegevens beschikbaar. Gedurende 72 uur.
3 Gegevens beschikbaar.


Technisch precisiewerk.
Voor beter voorspelbare resultaten.

Het unieke alignermateriaal is nog maar één ding. De hoge en rechte trimline van ClearCorrect®, de wetenschappelijk bewezen klinische kenmerken en de speciale productietechnologie en -processen resulteren in een aligner die meer controle en een consistente toepassing van druk biedt om complexe bewegingen voorspelbaarder te maken.

Van de hoge en rechte trimlijn, die tot voorbij de gingivarand reikt, is klinisch bewezen dat deze de krachtoverbrenging optimaliseert voor een nauwkeurigere tandverplaatsing en betere wortelcontrole.4 Het is ook bewezen dat een rechte trimlijn 2,5x zo retentief is als een golvende trimlijn, waardoor retentieve engagers minder vaak nodig zijn.5


Elshazly, T. et al. Effect of Trimming Line Design and Edge Extension of Orthodontic Aligners on Force Transmission: An in vitro Study. Journal of Dentistry (2022). doi: https://doi.org/10.1016/j.jdent.2022.1042765.
5 The effect of gingival-margin design on the retention of thermoformed aligners” by Daniel P. Cowley, James Mah, and Brendan O’Toole in the Journal of Clinical Orthodontics: JCO 11/2012; 46(11):697-702.6.
Gegevens beschikbaar. 90% nauwkeurigheid binnen de 100 micron. 98% nauwkeurigheid binnen de 150 micron.

Bovendien is dankzij het speciale productieproces van ClearCorrect® het contact met het tandoppervlak beter, voor een optimale krachtverdeling en nauwkeurige tandverplaatsing.6


Wetenschappelijk bewezen klinische eigenschappen

De klinische eigenschappen van onze aligners zijn geoptimaliseerd om de behandeling van uw patiënten precies op hun behoeften af te stemmen: van personaliseerbare engagers, bite ramps en uitsparingen voor elastieken tot pontics, bars en geleiders, behandelaars kunnen een willekeurig aantal behandelstrategieën toepassen voor eenvoudige tot complexe casussen.

Betere ervaringen.
Blijere patiënten.

De tevredenheid van de patiënt kan het verschil maken, en precies daarvoor hebben wij de ClearCorrect®-aligner ontwikkeld.

Dankzij het drielaagse ontwerp van ons ClearQuartz™-materiaal ervaren patiënten meer comfort, omdat er door de flexibele binnenlaag 1/3 minder druk op de tanden wordt uitgeoefend.7 Daarnaast wordt met de digitale productietechnologie van ClearCorrect® het trimline-ontwerp van elke aligner verbeterd, voor een meer persoonlijke, comfortabele pasvorm. Deze eigenschappen verbeteren de ClearCorrect®-aligners zonder afbreuk te doen aan de helderheid of duurzaamheid, en in combinatie met onze klinische protocollen kunnen patiënten sneller resultaat merken.

Nog een eigenschap die uw patiënten zullen waarderen: ClearCorrect®-aligners zijn beter bestand gebleken tegen verkleuring dan de marktleider.8

7. Gegevens beschikbaar in vergelijking met 0,030 enkellaags materiaal.
8. Gegevens beschikbaar. Aligners ondergedompeld in de respectievelijke vloeistoffen gedurende 24 uur bij 37oC.

Word vandaag nog partner